Hoteluri în Veliko Tărnovo | Găsiți și comparați ofertele ideale cu trivago
Compararea prețurilor de pe mai multe site-uri pentru a vă ajuta să găsiți cazarea ideală
Cazări găsite: 0Site-uri de rezervări căutate: 97

Hoteluri în Veliko Tărnovo (Veliko Tarnovo, Bulgaria)

Hoteluri în Veliko Tărnovo

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Veliko Tărnovo, Bulgaria. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

  • Căutare cuprinzătoare a hotelurilor pentru Veliko Tărnovo
  • Găsiți un hotel ieftin în Veliko Tărnovo!
  • Rezervați la prețul ideal!

VELIKO TĂRNOVO, FOSTA CAPITALĂ A BULGARIEI

Situat în nordul Bulgariei, Veliko Tărnovo este un oraș cu istorie, care a reușit să facă față multor bătălii, să fie capitală a țării în perioada țarilor și cel mai important localitatea unde a fost proclamat statul bulgar și constituția acestuia. Vacanța în acest ținut tradițional oferă un plus cultural și istoric, reliefat prin multitudinea muzeelor și în special a bisericilor, edificii cu mare însemnătate în aceea perioada, precum și prin fortăreața ce veghează asupra orașului, simbol al dominației bizantine. Un aspect esențial asupra acestei expediții este importanța oferită vinului, calității și savoarei acestuia, cu numeroase podgorii și sortimente menite să completeze perfect sejurul bulgar. Țărmul mării Negre înregistrează anual un număr impresionant de vizitatori, cu plaje curate, la prețuri rezonabile și oferte de cazare moderne, menite să satisfacă cerințele tuturor călătorilor. Cu toate acestea însă, Bulgaria deține o treime păduri, fiind un habitat forestier important și o alternativă atractivă pentru verile caniculare.

ATRACȚII TURISTICE VELIKO TĂRNOVO

Orașul cu o istorie de peste cinci mii de ani, Veliko Tărnovo reprezintă locația ideală pentru pasionații de istorie, numeroase excavări continuând să se facă și astăzi. Localitatea a fost capitală, oraș destinat intelectualilor, iubitorilor de frumos, de artă și educație, atent comemorată de numeroasele muzee aflate cu precădere în centrul vechi al orașului. Weekend-ul la Veliko Tărnovo reprezintă un alt tip de vacanță datorită impactului cultural și istoric al acestei localități, precum și al prezervării construcțiilor vechi, a arhitecturii structurate, rezistente în fața trecerii anilor, precum și a celor poziționate de-a lungul râului Yantra.

Cetatea Tsarevets

Fortăreața Tsarevets, simbolul din Veliko Tărnovo a reprezentat casa a peste 400 de familii, alături de numeroase biserici, palatul regal și alte încăperi destinate serviciului din acea epocă. Complexul a fost punctul de rezistență pentru traci și romani, iar ruinele constituie dovada luptelor sprâncenate și a strategiilor de recuperare și de biruință.

Biserica Sfântul Dumitru

Construită ca semn de revoltă împotriva trupelor bizantine, Biserica Sfântul Dumitru este cel mai vechi edificiu de acest tip, cu două încăperi, una destinată laturii masculine și alta celei feminine, un element central pe harta călătorilor.

Muzeul Renașterii Naționale

Cu puternice influențe turcești, datorită construcției în acest stil, Muzeul Renașterii Naționale este locația unde a fost scrisă constituția Bulgariei pentru prima dată. Muzeul reprezintă o trecere în timp a evoluției orașului, de la forme de învățământ și manuscrise, până la personalitățile politice sau intelectuali care au influențat parcursul din Veliko Tărnovo.

Muzeul de artă Veliko Tărnovo

Partea artistică evocată în picturile și operele expuse la muzeul de artă Veliko Tărnovo sunt ale artiștilor locali și naționali. Un mare beneficiu este cel al ghizilor turistici, meniți să ofere o perspectivă mai amplă asupra exponatelor, cu o contravaloare destul de mică.

Strada Gurko

Diminețile acestui sejur pot să includă plimbările pe strada Gurko, cea mai veche a orașului, cu vedere spre râul Yantra, înconjurată de case tăbăcite de trecerea anilor, dar care aduc culoarea prin ghivecele cu flori și aerul curat.

ATRACȚII LOCALE VELIKO TĂRNOVO

Spiritul tradițional este menținut în această zonă, fiind o adevărată delectare să guști atât din gastronomia bulgară, cât și din latura istorică, plină de fast a fiecărui sătuc de pe aceste meleaguri. Această excursie dispune de unități de cazare destul de ieftine, dar care îmbogățește latura culturală și extinde viziunea călătorilor, oferindu-le un sentiment de apartenență familiară bine dezvoltat. Familia și recunoașterea credinței sunt elementele propovăduite de numeroasele mănăstiri din Bulgaria, unde partea cultului religios are un loc bine determinat. Cu toate acestea există și destinații aparte, unice, care atrag atât copii, cât și adulții.

Satul tradițional Arbanasi

O adevărată localitate medievală, Arbanasi este situat la doar patru kilometri de Veliko Tărnovo, însă importanța istorică se menține și astăzi. Fostă reședință a clasei de top din Bulgaria după renașterea națională, astăzi locație de vară pentru numeroși călători avizi de a cunoaște mai bine tradiția națională. Un mare avantaj este acela al numeroaselor oferte de cazare, însă localizarea acesteia poate fi îngreunată de alfabetul slav.

Mănăstirea Preaobrajenski

Cunoscută și sub denumirea de Schimbarea la Față, Mănăstirea Preaobrajenski este una dintre marile capodopere ale secolului treisprezece, paisprezece, care a reușit să facă față forțelor otomane și să înfățișeze icoane spectaculoase.

Zheravna

Satul tradițional bulgăresc, Zheravna păstrează și astăzi casele vechi de lemn cu garduri înalte de cărămidă, fiind o adevărată plăcere evadarea într-un colț de lume parcă uitat în negura timpului, unde portul național s-a păstrat intact.

Călărețul Madara

Încadrat în patrimoniul UNESCO, călărețul Madara înfățișează o sculptură în piatră, la o distanță de aproximativ douăzeci și cinci de metri de pământ, alături de trei citate în limba greacă menite să dăinuie în timp în cinstea conducătorilor din această perioadă.

EXCURSII TURISTICE VELIKO TĂRNOVO

Weekend-ul prelungit sau mini expediția în nordul Bulgariei nu poate să nu includă și o vizită la celebrele podgorii, unde istoria și meșteșugăritul sunt corelate, fiind reflecția unui vin de calitate, puternic, aromat, care necesită o masă copioasă. Probabil expedițiile montane sunt ocazia ideală de eliberare de adrenalină, de meditație într-un mediu curat, liber, unde verdele și animalele pădurii aduc energia pozitivă menită să ridice starea de spirit a fiecărui călător. Un mare avantaj este cel oferit de pensiunile sau apartamentele din zonă, care îmbină cu succes tradiția cu modernismul, reușind să creeze o expediție de neuitat.

Cramele Lovico Suhindol

Tradiția de peste un deceniu și diversele sortimente au ridicat pe cele mai înalte culmi renumele cramei Lovico, fiind o plăcere evadarea într-o după-amiază de vară cu un vin rose, înconjurat de tradiție, podgorii și plăcerea unei băuturi cu impact.

Vârful Botev

Lanțul muntos central Balcani prezintă cea mai înaltă porțiune, vârful Botev, cu 2376m, parte din unul dintre cele mai renumite rezervații naturale ale Europei, cu specii valoroase de animale și flori.

CAZARE VELIKO TĂRNOVO

Cum majoritatea călătorilor sunt în căutarea destinaților interesante, dar care necesită un buget nu foarte ridicat, Veliko Tărnovo a reușit să aducă în atenția vizitatorilor hoteluri care nu beneficiază de facilități extra-moderne, cu spa și wellness, dar care oferă un concediu de calitate prin ospitalitate, standarde ridicate, mâncare tradițională, toate acestea la un preț rezonabil. Din cadrul acestor unități, hotelul Gurko de trei stele, corespunde perfect cerințelor, având un număr impresionant de păreri pozitive, cu arhitectură tradițională, rustică, atât în camere, cât în exteriorul clădirii.

Pentru cei care preferă stilul medieval, hotelul Boutique Real se îmbină perfect cu localitatea Veliko Tărnovo, unde istoria a marcat și continuă să marcheze evoluția locuitorilor din Bulgaria. Cu toate că partea hotelieră reprezintă un aspect important unei expediții, bogăția culturală este cea care dăinuie și inspiră cu adevărat către dorința de a călători.

Hoteluri Veliko Tărnovo

Aceste hoteluri pot fi de asemenea interesante pentru dvs...

Cartiere - Veliko Tărnovo

Atracții în Veliko Tărnovo

Destinaţii de top

Mai multe destinații de top