Hoteluri în Timișoara (Jud. Timiș, România)

  263 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 1. 219 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  352 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  354 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 2. 375 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  334 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 3. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 4. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Timișoara

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Timișoara, România. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Căutare cuprinzătoare a hotelurilor pentru Timișoara
 • Găsiți un hotel ieftin în Timișoara!
 • Rezervați la prețul ideal!

Cele mai apreciate Hotels din Timișoara

 • 265 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 • 240 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • 221 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

TIMIȘOARA, ORAȘUL PARCURILOR

Oraș cu istorie, Timișoara încântă turiști din toate colțurile lumii, impresionând prin multitudinea obiectivelor turistice, ce atrage interesul tuturor tipurilor de vizitatori. Timișoara, municipiu recunoscut pentru calmul și liniștea ce îl definește astăzi, a fost odinioară cetate impozantă a României, fortăreață strategică, dorită de numeroase forțe dușmane pentru sistemul puternic de apărare și modalitățile ingenioase de evoluție. Dintre acestea amintim evenimentele ce atestă că este prima localitate din Europa cu un sistem centralizat de repartiție a apei potabile și prima din Europa ce dispunea de străzi iluminate electric. Vizitatorii se pot bucura de locuri cu o amprentă istorică marcantă, precum piețele principale unde se pot delecta cu un mic dejun fastuos în cadrul clădirilor cu statut de monument arhitectural vienez, precum catedralele impozante sau palatele cu tematică diversificată. Timișoara constituie un nod cheie al României cu restul Europei, fiind un puternic punct economic, însă moștenirea culturală realizată cu ajutorul diversificării etnice și arheologice a ajutat la propulsarea unei culturi și a unor instituții educaționale remarcabile.

ATRACȚII TURISTICE TIMIȘOARA

Datorită ansamblului amplu al clădirilor monumentale și a numeroaselor parcuri, călătoria către Timișoara sau „Mica Vienă” va rămâne una memorabilă, fiind recomandat să fie alocate câteva zile pentru a putea atinge majoritatea obiectivelor turistice și pentru o integrare corespunzătoare. Activitățile de agrement și recreere sunt regăsite cu ușurință, pornind de la parcul rozelor unde se organizează ocazional festivaluri, până la cel al poporului, ce transmit o parte a istoriei în cadrul aranjamentelor florale. Astfel, Timișoara îmbină cu succes modernul cu latura medievală, fiind o locație excelentă pentru un weekend în familie, precum și pentru celibatarii dornici de aventură. O imagine de ansamblu poate fi făcută optând pentru câteva din următoarele atracții:

Catedrala Mitropolitană

Mănăstirea este un edificiu cheie al ortodoxismului în Banat, fiind atent realizată și frumos decorată cu ajutorul picturilor, turlelor și clopotelor ce răsună în întregul oraș. Poziționarea acesteia în centrul Timișoarei, pe malul Begăi reprezintă un excelent punct de plecare în vizitarea localității, întrucât catedrala este așezată în capătul străzii Piața Victoriei, un adevărat expozant al palatelor timișorene.

Castelul Huniazilor

Monumentul cu cea mai mare vechime și-a schimbat constant atribuțiunile, de la reședință nobilă, la centru de depozit al armamentului, astăzi fiind secție de istorie în cadrul muzeului Banatului. Palatul a suferit modificări de-a lungul timpului, cele mai pronunțate elemente fiind cei doi soldați armați din cadrul intrării și turnurile rectangulare ale castelului.

Palatul Baroc

În cadrul pieței Unirii se regăsește acest majestuos palat, ce impresionează prin eleganță, arhitectură și dimensiuni. Transformat în muzeul de artă Timișoara, acesta cuprinde colecții unicate de picturi românești, religioase și bănățene. Spațiul substanțial și arhitectura frumos conservată îl clasifică ca unul dintre cele mai frumoase elemente ale orașului, alăturându-se pieței Unirii spectaculos luminată seara.

Parcul Rozelor

Oraș adesea admirat pentru frumusețea și multitudinea speciilor de trandafiri, fascinează atât prin istoria apariției acestuia, al doamnelor de societate ce au contribuit masiv la procurarea varietăților rozelor, cât și prin teatrul de vară ce animă și entuziasmează.

Bastionul Maria Theresia

Mica Vienă a României a cunoscut o mare evoluție încă de la construirea cetății, în secolul XII, unde fortificațiile au fost constant refăcute pentru o apărare mult mai propice și o evoluție rapidă a localității. Astăzi, în proporții ridicate a rămas vizibil doar bastionul Maria Theresia, care găzduiește expoziții ale muzeului Banatului, dar și diverse spații comerciale.

ATRACȚII LOCALE TIMIȘOARA

Lista atracțiilor turistice ale orașului poate continua cu izbândă, însă Timișoara rămâne un punct de tranziție ce a fost frumos conturat de diversitatea culturală și etnică. Cu toate că nu este un oraș deloc ieftin, continuă să se încadreze printre cele mai vizitate destinații ale țării, renumit pentru frumusețea burgheză și pentru calmul și voia bună a locuitorilor. Din perspectiva atracțiilor locale se pot regăsi fabrici cu renume precum cea de bere sau de țigarete ce și-au conservat cu mândrie mecanismele de fabricare a produselor de sute de ani. O altă destinație pe lista vizitatorilor este grădina zoologică din Timișoara.

Fabrica de bere Timișoara

Încadrată ca prima fabrică de bere din România, a reușit cu succes să își păstreze poziția de top, fiind, pe rând berea oficială a casei regale, reședință pentru concertul de valsuri pentru compozitorul austriac Johann Strauss, organizator al turneelor naționale “serbările Timișoreana”, astăzi rămânând în topul preferințelor românilor.

Grădina Zoologică Timișoara

Grădina are un efect ademenitor asupra copiilor datorită diverselor specii de animale, constituind un punct de interes chiar și pentru părinți. Programul de renovare și dezvoltare al instituției a adus și servicii complementare precum ilustrarea online a animalelor sau activități de educație ecologică.

EXCURSII TURISTICE TIMIȘOARA

Turismul de weekend a căpătat amploare, fiind ușor valorificat prin minunățiile munților Semenicului, a localităților mai puțin cunoscute, ce aduc unicitate, simplitate și liniște, dar și a multor altor obiective naturale, precum cheile Nerei sau lacul Surduc. Excursiile către astfel de destinații necesită alocarea unui timp de deplasare de câteva ore, regăsind numeroase pensiuni, care oferă tarife scăzute ce vor asigura o balanţă pentru o vacanță de vis.

Moneasa

Localitate se află la o distanță de 3 ore cu autoturismul față de Timișoara şi este renumită pentru liniștea și frumusețea naturală a peșterilor, izvoarelor, lacurilor, dar și a mănăstirilor și evenimentelor culturale ce aduc un plus de culoare zonei. Aici, majoritatea unităților de cazare are prețuri scăzute.

Cheile Nerei – Beușnita

Destinație renumită pentru turiștii aventurieri, dornici de cunoaștere și de savurare a aerului curat de munte, Parcul Național Cheile Nerei are un traseu îngust, ușor sălbatic, de aproximativ 20 de kilometri, ce a conturat peșteri, lacuri și cascade uluitoare. Pentru a putea parcurge traseul este necesară traversarea Nerei direct prin apă într-un anumit punct.

CAZARE TIMIȘOARA

Diversitatea atracțiilor și frumusețea ascunsă a locațiilor înconjurătoare Timișoarei, o încadrează în topul celor mai încântătoare destinații turistice ale României. Aceasta dispune de o varietate largă de unități de cazare, menite să atingă diferite categorii de turişti, indiferent de nivelul bugetului alocat. Astfel, dintre acele proprietăţi cu standarde înalte și servicii calitative superioare, precum săli de relaxare spa și wellness sau săli de aerobic, una dintre cele mai apreciate este hotelul Best Western Ambassador, de 5 stele, ce aduce un plus prin arhitectura interioară de tip monarh, sculpturile în lemn masiv, dar și paleta de culori închise frumos diversificate. Desigur, există multe alte unități de 4 stele sau 5 stele, dar cele mai utilizate pentru o călătorie de vacanță, sunt hotelurile de 2 stele sau 3 stele, ce întrunesc un raport calitate - preț foarte avantajos. Din această categorie, un număr considerabil de evaluări a fost alocat hotelului Victoria, de 3 stele, care este situat chiar în inima Timișoarei, un reper important pentru vizitatori.

O versiune de cazare mai ieftină este aceea de a apela la un hostel sau o pensiune aflate la periferia orașului, deoarece tarifele pot să fie mult mai scăzute. Pentru cei ce doresc un concediu prelungit, există apartamente în regim hotelier, poziționate uneori chiar în inima Timișoarei, ce dispun de facilități casnice ce ușurează adaptarea și confortul turistului. Indiferent de opțiunea aleasă, orașul reprezintă o variantă perfectă de relaxare și transpunere într-un mediu arhitectural regal.

Our top-rated cheap hotels in Timișoara

 • 415 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • 752 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Întrebări frecvente despre Timișoara

 • Care sunt cele mai bune hoteluri din Timișoara?

  În Timișoara, ar fi bine să verificați NH Timisoara, Hotel Imperial Premium, Hotel Continental, and Hotel Timisoara. Aceste hoteluri au primit recomandări foarte bune de la mulți turiști.

 • Care sunt cele mai bune hoteluri de lux din Timișoara?

  Pentru o experiență de lux în Timișoara, ar fi bine să explorați and Hotel Tresor Le Palais. Aceste hoteluri sunt cunoscute pentru facilitățile lor extraordinare și serviciile de înaltă clasă.

 • Care sunt cele mai bune hoteluri orientate către familii din Timișoara?

  Dacă vizitați Timișoara cu familia, puteți lua în considerare aceste NH Timisoara, Pensiunea Bianco Nero, Best Western Plus Lido Hotel, and Hotel Boavista. Aceste hoteluri oferă o varietate de servicii și activități potrivite pentru familii.

 • Care sunt cele mai bune hoteluri prietenoase pentru animale de companie din Timișoara?

  Călătoriți cu animale de companie? Hotelurile Hotel Imperial Premium, Hotel Continental, Hotel Timisoara, and Pensiunea Bianco Nero ar putea fi ideale. Aceste cazări nu numai că sunt prietenoase pentru animalele de companie, dar oferă și numeroase facilități pentru ca animalele dvs. să se simtă ca acasă.

 • Care sunt cele mai bune hoteluri cu spa din Timișoara?

  Dacă vă doriți o experiență relaxantă într-un spa în timpul șederii dvs. în Timișoara, verificați NH Timisoara, Hotel Imperial Premium, Hotel Continental, and Hotel Timisoara,căci toate oferă servicii excelente și acces la spa.