Cazări găsite: 0
Site-uri de rezervări căutate: 0
Se compară mai multe site-uri pentru a vă ajuta să găsiți cel mai bun preț al nostru…
Cazări găsite: 0
Site-uri de rezervări căutate: 0

Hoteluri în Satu Mare (Jud. Satu Mare, România)

Se încarcă

Hoteluri în Satu Mare

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Satu Mare, România. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

  • Căutare cuprinzătoare a hotelurilor pentru Satu Mare
  • Găsiți un hotel ieftin în Satu Mare!
  • Rezervați la prețul ideal!

SATU MARE, TĂRÂM STRATEGIC

Orașul Satu Mare este printre cele mai mari orașe ale județului ale cărui nume îl poartă și reprezintă un important punct de graniță către vecinii unguri și ucraineni.

Acest oraș își are rădăcinile încă de acum aproximativ 100.000 de ani î.Hr, iar atestarea documentară a fost în 1181. Climatul este temperat – continental, fiind foarte prielnic pentru dezvoltarea așezărilor omenești încă de la începuturi dar și pentru resursele naturale bogate. Orașul Satu Mare dispune de o complexă structură geologică, existând numeroase resurse minerale ce au ajutat la dezvoltarea economiei. În țara Oașului, în partea muntoasă a regiunii s-au găsit minereuri ca aurul și argintul dar și plumb, perlită, plus multe altele. Turiștii care doresc să viziteze această zonă turistică pot alege mai multe căi de acces, astfel se poate ajunge atât cu mașina proprie cât și cu trenul. Cei care vin dinspre București cu mașina pot alege rutele: București-Brașov-Târgu Mureș-Cluj Napoca-Satu Mare sau București-Pitești-Sibiu-Cluj Napoca-Satu Mare. Cu trenul se poate ajunge la Satu Mare pe rutele dinspre Baia Mare, Oradea și Jibou. Pentru turiștii care aleg trenul, este recomandabil ca alegerea să se îndrepte către un tren de noapte cu vagoane de dormit sau cușetă, datorită confortului necesar pentru o distanță mai lungă. Această zonă turistică pune la dispoziția celor care își doresc să își petreacă vacanța în acest oraș, structuri de cazare primitoare și foarte bine dotate. Aceste unități sunt structurate în funcție de nevoile clientului, respectiv există oferte ieftine pentru închirierea unui apartament în regim hotelier, iar pentru cei cu pretenții mai ridicate, există și posibilitatea alegerii unui hotel de 5 stele.

OBIECTIVE TURISTICE SATU MARE

Locația turistică Satu Mare deține un impresionant număr de obiective turistice, atât realizate manual cât și de natură, printre cele mai importante fiind:

Catedrala Ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului este construită în stilul specific bisericilor românești cu brâul în partea de exterior. Intrarea în biserică se face printr-un portal monumental cu arcade, care sunt sprijinite de către șase coloane, iar exonartexul este deschis pe cele trei laturi. Biserica deține un fond documentar în care sunt trecute bisericile românești din interiorul Sătmar, dar s-a scris și despre schismatici.

Monumentul Ostașului Român a fost ridicată de către sculptorul Emil Mereanu în 1963, având o înălțime de 3,50 m. Statuia se află pe un soclu cu formă de trunchi de piramidă și este placat cu travertin. Este lucrată în piatră, iar ostașul român ține în mâna stângă stindardul biruinței, fiind tricolorul iar în mâna dreaptă având o ramură de stejar care este lipită de faldurile tricolorului ca un simbol al vitejiei armatei române.

Turnul Pompierilor este un simbol al orașului vechi, având o înălțime de 45 m și care oferă turiștilor priveliști de neuitat. A fost construit în anul 1903 de către Vainaz Ludovic. Accesul către balconul circular se face cu ajutorul unei scări metalice în formă de spirală iar în vârful cupolei este montată o veche stemă a orașului. Turiștii sunt bineveniți aici, prin urmare prețul unui bilet de vizitare este destul de mic.

Muzeul Județean Satu Mare este situat într-o clădire care a fost realizată pe principiul scolii de arhitectură românească din deceniul al patrulea. Muzeul deține impresionante colecții de istorie, arheologie și etnografie.

Lacul Oteloaia este situat în satul Solduba din comuna Homoroade, fiind un lac artificial, amplasat lângă pădurea cu același nume. Numeroși turiști vin aici pentru a participa la Festivalul folclorului codrenesc, care se desfășoară aici, în fiecare an și care este printre cele mai vechi festivaluri din Satu Mare. Este printre cele mai importante obiective naturale din Maramureș, astfel acest minunat lac nu trebuie ratat.

ATRACŢII TURISTICE SATU MARE

Turiștii care vin să viziteze orașul Satu Mare și își doresc să se relaxeze, își pot petrece timpul în unul dintre complexele existente în zonă:

AquaStar a fost deschis în 2013 și este un import complex turistic din Satu Mare, care a fost construit prin cofinanțare din fonduri europene. Se desfășoară pe circa 20 ha și este situat doar la câțiva kilometri de către centrul istoric al orașului Satu Mare. Nord Vest Termal Park este un ștrand realizat după ultimele standarde europene. Acesta este un adevărat complex pentru că pune la dispoziția turiștilor mai multe facilități și anume un centru de tratament cu spa, localuri cu terase, iar ștrandul este format din 6 bazine și un râu curgător pentru colace.

Pe lângă aceste minunate oaze de liniște și relaxare, orașul le poate oferi turiștilor o întreagă unitate de primire, prin urmare tinerii pot alge proprietăți de tip B&B sau pensiunile care sunt unele dintre cele mai căutate, iar hotelurile oferă printre cele mai bune servicii de la 2 stele la 5 stele.

Această locație turistică cum este Satu Mare are numeroase atracții turistice pentru a oferi turiștilor posibilitatea de a explora din plin acest oraș în timpul șederii lor, acesta fiind probabil unul dintre motivele pentru care anual numărul de călători este foarte ridicat.

CAZARE SATU MARE

Satu Mare este un oraș cu mulți locuitori, de întindere mare, cu numeroase obiective turistice dar și cu importante puncte economice strategice, prin urmare s-a dezvoltat o întreagă structură de cazare foarte bine organizată pe servicii și personal. Există unități de cazare clasate în funcție de bugetul fiecărui turist. Privind acest fapt sunt unități în regim hotelier ce se pot închiria de tipul apartamentelor, fiind o variantă nu foarte costisitoare. Pensiunile sau vilele rămân în topul preferințelor turiștilor, deoarece de cele mai multe ori reprezintă o variantă destul de practică și sigură pentru rezervat. Unitățile de tip hotel sunt foarte căutate cele de 3 stele și 4 stele pentru serviciile bune, confort, dotări și personal. Unul dintre aceste hoteluri este unitatea Poesis, ieșind în evidență prin stilul baroc, fiind o minunată clădire din secolul XIX-lea cu interioare rustice din piatră. Camerele sunt dotate cu Tv prin satelit, aer condiționat și articole de baie, având podea din lemn și mobilier clasic. Hotel Astoria de 3 stele este situat în centrul orașului, fiind foarte aproape de cele mai importante locații de interes din zonă. Turiștii care vin aici pot dispune de tarife mai mici pentru produse alimentare și băuturi, iar terasa locației le sta la dispoziție pentru diverse evenimente speciale.

Satu Mare este printre cele mai interesante orașe transilvănene, care atrage numeroși turiști cu farmecul său aparte de mii de ani, care revarsă spre cei care îl vizitează, povestea vechilor timpuri ce se transformă în zâmbete împletite cu bucurie.

Hoteluri Satu Mare

Aceste hoteluri pot fi de asemenea interesante pentru dvs...

Atracții în Satu Mare

Destinaţii de top

Mai multe destinații de top