Cazări găsite: 0
Site-uri de rezervări căutate: 0
Compararea prețurilor hoteliere de la mai multe site-uri...
Cazări găsite: 0
Site-uri de rezervări căutate: 0

Hoteluri în Hajduszoboszlo (Campia de Nord, Ungaria)

Se încarcă

Hoteluri în Hajduszoboszlo

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Hajduszoboszlo, Ungaria. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

  • Căutare cuprinzătoare a hotelurilor pentru Hajduszoboszlo
  • Găsiți un hotel ieftin în Hajduszoboszlo!
  • Rezervați la prețul ideal!

HAJDUSZOBOSZLO, PARADISUL APELOR TERMALE

La distanță de doar câțiva zeci de kilometrii de Oradea, Hajduszoboszlo, supranumit și paradisul apelor termelor a devenit o destinație ideală pentru o vacanță atipică. Recunoscut internațional pentru beneficiile curative ale „aurului fierbinte”, cu săruri și iod, pentru recuperarea treptată a persoanelor suferinde de reumatism sau boli de circulație, stațiunea Hajduszoboszlo are o istorie îndelungată în acest domeniu, fiind promovată constant de domnitori ai vremii, precum și de rezultatele ireproșabile. Tărâmul wellness și spa se construiește în jurul ștrandului de vară Hajduszoboszlo, precum și al celebrului Aqua Palace, unde milioane de vizitatori sunt delectați cu o atmosferă relaxantă, propice unui concediu bine meritat. Cu toate că aceasta constituie principala atracție ungurească, vizitatorii nu trebuie să se limiteze la atât, orașul are numeroase alte obiective, de la muzee și galerii de artă, la monumente cu însemnătate istorică sau edificii de cult prezervate cu atenție de–a lungul anilor. Un weekend în Hajduszoboszlo reușește să îmbine plăcutul cu utilul, fiind dificil de crezut că această terapie de recuperare se dovedește a fi una dintre cele mai distractive excursii pentru copii și adulți. Din perspectiva unităților de cazare, se regăsesc atât unități de top precum hoteluri de 5 stele, cât și oferte hoteliere foarte avantajoase.

ATRACȚII TURISTICE HAJDUSZOBOSZLO

Frumusețea stațiunii Hajduszoboszlo a prins amploare pe plan internațional, băile din această regiune fiind o adevărată delectare, iar multitudinea ștrandurilor interioare, exterioare, precum și a facilităților complementare, tobogane, saune sau centre de destindere aduce plusul de modernism orașului descoperit acum un secol. Se recomandă ca perioada de recuperare să fie de minim zece zile, însă atmosfera caldă și atracțiile locale vor ajuta la prelungirea acestui interval. Muzeele cu tematică tradițională sau restaurantele cu specific local, al celebrului gulaș sau al dulciurilor, creează o apropiere de locuitorii maghiari și de poveștile frumoase ale ținuturilor.

Ștrandul de vară Hajduszoboszlo

Ștrandul deschis pe perioada estivală are o mulțime de departamente, cu tematici diferite, cu specific variat, în funcție de afecțiuni și de preferințe. Zona oferă și o gamă largă de restaurante în apropierea locației, prânzul fiind ușor de procurat.

Aqua Palace Hajduszoboszlo

Supranumit Mecca suferinzilor de reumatism, Aqua Palace este deschis pe toată perioada anului, fiind un adevărat paradis acvatic, cu o temperatură constantă de peste treizeci de grade și numeroase servicii spa și wellness, masaje cu jet de apă sau băi cu bule. Cu toate că biletele nu sunt deloc ieftine, această experiență transpune orice vizitator într-un loc îndepărtat, călduros și plin de energie.

Muzeul Istvan Bocksai

Muzeul Istvan Bocksai poartă numele conducătorului ungur și conține o impresionantă colecție istorică a orașului Hajduszoboszlo, obiecte de artizanat din perioada Regatului Ungar, precum și documente ce atestă vechimea apelor curative.

Casa Clopotelor

Proiectarea edificiului Casa Clopotelor a avut ca scop prezentarea celor cincizeci de clopote primite de Hajduszoboszlo, fiind poziționată în centrul orașului, iar cei trei copaci pictați sunt un simbol al libertinismului creativ, al legendelor despre copacul vieții.

Muzeul Farkas

Muzeul Farkas aduce aminte de sculptorul local Istvan Fazekas cu o colecție uluitoare de obiecte ceramice și cu legendele locale ale acestui artist care promova etnografia și cultul tradițional maghiar.

ATRACȚII LOCALE HAJDUSZOBOSZLO

Ofertele turistice nu se rezumă la partea distractivă a Hajduszoboszlo, posibilitatea de a trăi o experiență cu adevărat tradițională se regăsește la muzeul țărănesc Hajduszoboszlo, la galeriile de artă ale orașului, care plusează prin imaginația și creativitatea aparte a expozanților. O latură importantă în viața cotidiană a localnicilor este cea a cultului religios, a smereniei evlavioase, întâlnite cu precădere la cele două mari biserici ale localității, reformată și cea romano-catolică. Experiența unui weekend atipic, a unui oraș care îmbină cu succes arta și spațiul balnear este ușor de observat cu ajutorul unei plimbări cu bicicleta.

Muzeul țărănesc Hajduszoboszlo

Muzeul țărănesc Hajduszoboszlo conturează o frumoasă istorie a ținutului, a evoluției portului național, precum și a colecție de obiecte culinare și de meșteșugit necesare acelei perioade.

Galeriile Hajduszoboszlo

Sunt organizate ocazional expoziții de grafică și pictură, cu tematică diversă, ale artiștilor Miskolczi și Gusztav în cadrul galeriilor Hajduszoboszlo. Reprezintă o latură aparte, care nu necesită un buget ridicat pentru o seară petrecută într-o atmosferă ușor boemă.

Biserica romano catolică Sfântul Ladislaus

Construită acum sute de ani, Biserica romano catolică Sfântul Ladislaus vine în sprijinul enoriașilor săptămânal cu un sfat bun și o primire călduroasă. Realizată în stil baroc, clădirea a supraviețuit numeroaselor perioade de invazie ale Ungariei.

Biserica Reformată

Clasată în topul celor mai vechi edificii ale orașului, biserica reformată amintește de perioada trecutului, fiind un locaș de cult cu o însemnătate deosebită pentru localnici.

EXCURSII TURISTICE HAJDUSZOBOSZLO

Cum Hajduszoboszlo amintește de latura acvatică, termală a Ungariei, există și partea montană sau mai bine spus cea unde natura se conturează excelent în jurul lacului Tisza și a complexității coloristice a acestuia. Posibilitatea unui camping petrecut în familie în parcul național Hortobagyi reprezintă o escapada ideală pentru cei aventurieri, dornici de explorat ținuturi noi. Indiferent de opțiunea aleasă o plimbare liniștită de-a lungul lacului Tisza sau o expediție montană plină de aventură, ținutul Hajduszoboszlo oferă experiențe unice la distanțe și prețuri relativ mici.

Parcul național Hortobagyi

Desemnată cea mai mare semi-pajiște naturală din Europa și rezervația cea mai mare de pe teritoriul Ungariei, Parcul Național Hortobagyi prezintă diverse formațiuni aparte, ca podul cu nouă găuri sau fântânile în formă de T. Un adevărat spectacol al faunei îl constituie perioada tomnatică, când stolurile de cocori se adăpostesc pe aceste pășuni.

Lacul Tisza

Cunoscut și sub denumirea de rezervorul Kiskore, lacul Tisa este cel mai mare lac de acumulare artificial al Ungariei, fiind construit cu mare efort la începutul anilor șaptezeci. Zona oferă diverse propuneri de cazare, numeroase pensiuni și vile cu specific tradițional, care nu necesită un buget ridicat.

CAZARE HAJDUSZOBOSZLO

Un aspect important al călătoriei este cel al hotelului sau al apartamentului unde înnoptează vizitatorii, cu preferințe diverse, de la aspecte precum all inclusive, până la apropierea de obiective cheie, ca parcul Aqua Palace sau ștrandul Hajduszoboszlo. Una dintre unitățile cu servicii ireproșabile, cu standarde ridicate și facilități complementare este hotelul Atlantis de 4 stele, cu centru fitness, precum și piscină interioară și exterioară.

Cu toate că există numeroase hoteluri cu servicii de lux, de 5 stele sau 4 stele, numeroși vizitatori obișnuiesc să revină anual pentru curele de vindecare, astfel o unitate de 3 stele sau un apartament constituie o opțiune mult mai avantajoasă bugetar. Din cadrul acestei categorii, opțiunea cu un număr ridicat de păreri pozitive este cea a închirierii unei locuințe la Pavai Silye unde costul pentru închiriere este destul de mic, iar condițiile sunt excelente. Cu o gamă așa largă de unități de cazare, cu diverse activități acvatice benefice turistului, Hajduszoboszlo se încadrează cu succes în topul destinaților preferate atât de familii, cât și de aventurieri.

Hoteluri Hajduszoboszlo

Aceste hoteluri pot fi de asemenea interesante pentru dvs...

Atracții în Hajduszoboszlo

Destinaţii de top

Mai multe destinații de top