Hoteluri în Dubrovnik (Dubrovnik-Neretva, Croaţia)

  2.116 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
  1.672 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 1. 863 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 2. 1.422 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
  1.093 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 3. 1.413 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  1.722 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
  836 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 4. 376 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 5. 1.334 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024

Hoteluri în Dubrovnik

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Dubrovnik, Croaţia. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Căutare cuprinzătoare a hotelurilor pentru Dubrovnik
 • Găsiți un hotel ieftin în Dubrovnik!
 • Rezervați la prețul ideal!

Cele mai apreciate Hotels din Dubrovnik

  3.419 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 • 3.924 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
  1.859 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  1.162 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 • 792 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 • 1.105 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 • 984 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
  725 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

DUBROVNIK RAGUSA

Situată în partea de sud a Croației, în zona numită Dalmația, stațiunea este una dintre cele mai populare în rândul turiștilor. Orașul este port și are deschidere la Marea Adriatică, având frumoase plaje cu pietriș care sunt preferate de unii turiști în schimbul clasicelor plaje cu nisip. Dubrovnik a fost format prin unirea a două mici orașe, Laus și Dubrova, care a dus la formarea cetății de astăzi ce cuprinde 2 km de fortărețe. Numit și Ragusa, provine din italiană și se traduce prin oraș cetate, fiind dat în evul mediu atunci când era în rivalitate cu Veneția pentru a obține controlul comerțului maritim din Marea Adriatică. Stilul arhitectural este unic datorită influențelor turcești și venețiene ale vremurilor de mult apuse, astfel orașul făcând parte din patrimoniul UNESCO. Cea mai animată zonă este Stari Grad, fiind vechiul oraș cu fântâni, străzi pavate și muzee. Orașul are o viață de noapte activă cu o întreagă ofertă de restaurante și baruri pentru fiecare buget, iar unitățile de cazare sunt extrem de bine poziționate ca și calitate și servicii. Printre cele mai importante evenimente ce se desfășoară în Dubrovnik este festivalul de muzică, folclor și dramă, acesta având loc în perioada caldă. În perioada festivalului, hotelurile și pensiunile dar mai ales hostelurile sunt asaltate de către turiști, astfel fiind recomandată o rezervare din timp. Orașul este foarte bine îngrijit, fiind printre cele mai bine conservate orașe medievale din Europa.

OBIECTIVE TURISTICE DUBROVNIK

Orașul este plin de atracții minunate, care fac din Dubrovnik o destinație turistică ce se află pe lista de vacanță a multor vizitatori, printre cele mai importante obiective turistice ce nu trebuie omise, fiind:

Fântâna Onofrio a fost construită în 1438, fiind una dintre cele mai populare construcții ale vechiului oraș și făcea parte din sistemul de alimentare cu apă al orașului. Această operă renascentistă este formată dintr-un cilindru compus din 16 registre iar fiecare în parte având un design propriu. Opera renascentistă este construită în 1438 și este una dintre cele mai populare construcții din orașul vechi.

Mănăstirea Franciscană a fost construită în 1317 și reprezintă un ansamblu arhitectural, care este format dintr-o galerie în formă de cruce, o biserică, un muzeu și o grădină. În incinta acestei mănăstiri se află una dintre cele mai bogate biblioteci din Croația dar și una dintre cele mai vechi farmacii din Europa.

Biserica St. Blaise este unul dintre simbolurile orașului și este cel mai iubit monument al localnicilor. Poartă hramul St. Blaise, acesta fiind protectorul orașului iar construirea acestei biserici a avut loc în secolul al XVIII-lea. Acest lăcaș religios este în stil baroc și este printre cele mai vizitate de către turiștii care vin să-și petreacă concediul în Dubrovnik sau sunt doar în trecere.

Palatul Rectorului a fost construit în secolul al XV-lea ca reședință a conducătorului orașului, iar momentan este un muzeu de artă ce este foarte apreciat de către turiști.

Muzeul de Etnografie a fost construit de către guvernatorul orașului în 1590. Colecția muzeului este distribuită pe două etaje și conțin elemente de cultură materială, spirituală, economică dar și artă populară.

Muzeul Visia 5D Theatrum Dubrovnik este printre cele mai moderne muzee ale orașului, fiind foarte atractiv pentru turiști pentru că sunt prezentate filme și holograme despre Dubrovnik, cu ajutorul tehnicii 5D.

Minunatul oraș Dubrovnik are multe de oferit turiștilor atât prin obiectivele turistice cât și prin ospitalitatea oamenilor, fiind printre cele mai frumoase destinații turistice atât pentru weekend cât și pentru un sejur.

ACTIVITĂŢI TURISTICE DUBROVNIK

Dubrovnik este port la Marea Adriatică și una dintre cele mai căutate stațiuni, fiind numit și Perla Adriaticii. Turiștii care aleg această destinație sunt atrași de frumusețile locului și de mireasma mâncărurilor ce se găsesc numai aici. Există nenumărate posibilități pentru petrecerea timpului liber și se pot face diverse excursii organizate de către agențiile de turism aflate pe principalele artere ale orașului. În centrul vechi, numit de către localnici Grad, care este inima orașului, sunt străduțe vechi, înguste și pavate frumos cu pietriș, aduc atmosferă de altădată cu parfum sofisticat dar în același timp greu al istoriei timpurilor trecute. Unitățile de primire sunt excelent structurate în Dubrovnik astfel încât există cazare pentru fiecare buget și pentru toate gusturile. Se găsesc de la apartamente spre închiriere la vile cochete, chiar și hoteluri de 5 stele.

Pentru o promenadă pe seară trebuie luată o hartă ce se găsește gratuit la oficiul de turism pentru că străduțele sunt înguste ca într-un labirint. Orașul Dubrovnik se poate vedea tare frumos de sus de pe muntele Srd, ajungându-se cu telecabina sau cu mașina personală. Cea mai aglomerată și cea mai animată stradă din Dubrovnik este Stradun, unde se pot găsi de la cafenele, restaurante, buticuri cu suveniruri până la agenții de turism și schimburi valutare. Pasionații de shopping au la dispoziție un mall de cumpărături, numit Lapad Shoppin Centre, dar și cea mai importantă stradă comercială Stradun poate satisface și cele mai pretențioase gusturi. Specific țării cu o tradiție îndelungată sunt artizanii locali, având o calitate foarte bună, astfel găsindu-se textile, bijuterii, brodării în lână, dar și opere de artă. După o sesiune de shopping nu strică o băutură rece la unul dintre cele mai căutate Baruri din zonă și anume Buza Bar, fiind renumit pentru priveliștea fermecătoare.

Bucătăria croată are influențe mediteraneene și preparatele sunt pe bază de uleiul de măsline, pește și ierburi aromate. Cele mai bune restaurante se găsesc în partea istorică a orașului, dar variante mai ieftine de a lua masa se găsesc în perimetrul de lângă zona centrală. Specialitățile dalmate cuprind moluște, pește și crustacee, care sunt gătite în nenumărate preparate gustoase, iar masa se termină cu desertul specific rozata, o cremă de caramel.

CAZARE DUBROVNIK

Dubrovnik reprezintă pentru cei mai mulți o îmbinare perfectă între peisaj unic natural și amprenta istoriei ce a fost lăsată pe acest oraș cetate. Pe perioada verii, o mare parte a localnicilor își transformă locuințele în case de vacanță, prin urmare există o diversitate de oferte la prețuri bune. Pentru grupurile mari sunt recomandate pensiunile, vilele dar și hotelurile pentru cei cu bugete mai mari. Unitățile de cazare sunt clasate pe nevoile fiecărui turist, de la 2 stele la 5 stele, iar pentru a putea fi mai aproape de natură, există și posibilitatea campingului cu facilități corespunzătoare. Turiștii care își doresc un concediu petrecut în cele mai bune condiții, pot alege Hotel Rixos Libertas, aflat la doar câteva minute de centrul orașului. Fiind un hotel cu multe stele oferă un centru spa cu piscine atât în interior cât și in exterior, iar camerele au vedere spre mare. Centrul spa se află pe două nivele, astfel încât există o întreagă gamă de terapii, masaje și tratamente de înfrumusețare. Restaurantele din incinta complexului au preparate gustoase și pe baza unei comenzi din timp se pot servi și preparate halal. Un sejur în acest minunat oraș se poate termina chiar cu o rezervare pentru a reveni și în următorul concediu.

Our top-rated cheap hotels in Dubrovnik

 • 3.667 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 • 1.294 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  1.628 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  869 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 • 892 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 • 701 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 • Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Întrebări frecvente despre Dubrovnik