Hoteluri în Jud. Vâlcea (România)

 1. 375 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:aug. 2024
 2. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 3. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 4. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 5. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 6. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Jud. Vâlcea

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Jud. Vâlcea, România. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Regiune
 • Găsiți hotelul dvs. ideal în Jud. Vâlcea!
 • Rezervați la prețul ideal!

JUDEȚUL VÂLCEA, PENTRU O VACANȚĂ DIFERITĂ

Aflat în partea central-sudică a României, pe cursul mijlociu al râului Olt, Județul Vâlcea se bucură de o varietate de relief, altitudinea scăzând de la nord la sud. Istoria acestei regiuni face trimitere la descoperirea unor fosile ce datează de peste 2 milioane de ani (Bugiulești). Zona a fost marcată mai târziu de prezența geto-dacilor, mai apoi a romanilor și a altor popoare migratoare. Domnitori ca Mircea el Bătrân și Matei Basarab au provocat de asemenea schimbări majore în evoluția acestui județ.

Actualmente județul Vâlcea este unul dintre cele mai dezvoltate județe ale României, ce deține numeroase monumente istorice și de arhitectură pe fondul unui cadru natural pitoresc ce face din această regiune un important obiectiv turistic pe harta țării. În ceea ce privește cazarea, Județul Vâlcea este destul de avantajos dispunând de unități variate, hoteluri cu toate dotările sau pensiuni și vile cochete. Turiștii ce aleg această regiune pentru a-și petrece concediul dispun de numeroase oferte, fie că vin singuri sau cu familia.

CULTURA

Tradițiile locale românești sunt valorificate cel mai bine prin intermediul gastronomiei și al evenimentelor organizate de localnici. Oltenii sunt vestiți pentru bucatele gustoase pe care le pregătesc în mod tradițional în oale de pământ. Cei din mediul rural, unde tradițiile sunt cel mai bine conservate, pregătesc bucate din verdețuri ca ștevia, urzica, ceapa verde sau prazul. Ciorbele sunt de obicei acrite cu zeama de varză sau suc de roșii. Printre cele mai renumite se enumeră ciorba de pui , legume, praz sau lobodă. Dintre specialitățile locale se mai remarcă ciorba de praz , praz cu măsline , tochitura oltenească , ciulama de pui cu mămăliguță, cârnăciori oltenești. Meniurile ieftine, dar copioase sunt însoțite de un pahar de vin roșu, țuică sau pălincă.

Regiunea este bogată în activități culturale care reflectă specificul tradiției locale. Vacanța în Vâlcea este animată de diverse evenimente vesele organizate de localnici. Anual au loc târguri de ceramică și olărit , cel mai cunoscut fiind târgul olarilor Cocoșul de Horez (în platoul Stejari) desfășurat pe o durată de trei zile. Alte evenimente importante sunt: festivalul Apicultorilor, Fagurele de Aur ce se desfășoară în iunie în localitatea Tomșani sau festivalul folcloric Hora Costumelor (satul Pietrari) organizat în luna septembrie. Tot în această perioadă, cinefilii sunt invitați la Festivalul Eco-Etno-Folk-Film celebrat în Slătioara, unde sunt premiate filmele de scurt metraj pe teme ecologice, etnologice și folclorice. Iubitorii de teatru pot asista la Festivalul Internațional de Teatru (Teatrul Municipal “Ariel” din Râmnicu Vâlcea) în luna noiembrie.

CLIMAT ȘI ACTIVITĂȚI

Climatul temperat-continental este influențat de varietatea formelor de relief, capătând diverse nuanțe în funcție de zonă: temperatura medie anuală crește ca valoare de la nord la sud, pe măsură ce relieful scade în altitudine. Indiferent de sezon, zona prezintă numeroase avantaje pentru a constitui destinația ideală a oricărui tip de turist. Un hotel sau un apartament în Vâlcea poate fi rezervat cu ușurință în orice lună de tineri sau vârstnici, ofertele de cazare de aici fiind adaptate la nevoile tuturor vârstelor.

În privința activităților, Județul Vâlcea poate fi considerat o sursă bogată în zone de agrement. Cei pasionați pot practica pescuitul sportiv pe bălţi, lacuri şi canalele Malaia, Bercioiu sau în râurile Lotru și Olt. Staţiunea Voineasa este renumită pentru practicarea sporturilor de toate felurile şi a drumeţiilor montane. Iarna se pot practica sporturi de iarnă în munţii înconjurători. Amatorii de echitație pot vizita Complexul Turistic Valahia. Iar cei ce preferă sporturile acvatice, le pot practica la baza Ostroveni - Râmnicu Vâlcea. Zona este benefică și celor cu diverse afecțiuni. Aceștia pot vizita Băile Olăneşti vestite pentru calitatea curativă a apelor (au fost premiate cu Medalia de Aur la Expoziţia Internaţională de la Viena în 1873).

DE RECOMANDAT

Presărată cu peisaje montane și momumente istorice, Vâlcea reprezintă o destinație de familie, un loc de regăsire siprituală sau de drumeții montane ce încântă privirile tuturor vizitatorilor ce pășesc pe aceste meleaguri. Astfel, Județul constituie un important centru cultural și istoric deținând atracții varii: ruinele vechilor castre romane , cetăți dacice ca Buridava sau fortărețele dacice de la Ocnița si Grădiștea, și mănăstiri martore ale continuității vieții monahale pe aceste teritorii.

Râmnicu Vâlcea, resedința administrativă a județului, a fost mentionată încă din timpul domniei lui Mircea cel Bătrân. Oraș al primelor tipărituri în limba română, Râmnicu deține o multitudine de centre și instituții culturale. Aici a fost intonat pentru prima dată imnul național de către un cor condus de Anton Pann , a cărui casă memorială poate fi vizitată. Dintre muzee, cele mai remarcabile sunt Muzeul de Istorie (50000 de exponate) și Muzeul de Artă. Pentru cei ce caută un lăcaș de rugăciune, Mănăstirea Cozia (construită acum 600 de ani) sau Catedrala Episcopală Sfântul Nicolae sunt cele mai indicate locuri. Iubitorii de animale pot merge cu familia la Grădina zoologică. În apropiere de oraș se află o deosebită rezervație geologică, Piramidele de la Goranu. În privința cazării, turiștii au la dispoziție o gamă largă de posibilități: de la hoteluri de 4 stele pentru cei ce vor să se răsfețe până la apartamente facilitate pentru cei care vin cu familia sau în cuplu. Pe timp de vară, vizitatorii se pot relaxa la soare. În apropiere de oraș se află Wet Republic , piscină în aer liber, cu terasă, restaurant, bar, saună și servicii wellness.

Județul Vâlcea mai este renumit și pentru rezervațiile naturale de la Cozia, Buila, în Munții Căpățânii, care adăpostesc specii de floră și faună protejate prin lege. De asemnea, pasionații de istorie nu pot rata Cetăţile Dacice ( Pons Vetus, Praetorium , Arutela Castra Traiana, Buridava, etc) și Fortificaţia Racoviţ. Un alt punct de interes sunt și feluritele stațiuni din zonă: culturale (Horezu), montane (Voineasa, Vidra, Obârşia Lotrului) și balneoclimaterice (Călimăneşti-Căciulata, Băile Olăneşti, Băile Govora, Ocnele Mari). Prin urmare, Județul Vâlcea este o destinație ideală pentru toate felurile de turiști indiferent de anotimp. Acestora nu le rămane decât să-și ia concediu și să rezerve un hotel.