Hoteluri în Jud. Sibiu (România)

  246 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:mai 2024
 1. 252 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:mai 2024
 2. 378 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:mai 2024
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 3. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 4. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 5. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 6. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 7. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 8. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Jud. Sibiu

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Jud. Sibiu, România. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Regiune
 • Găsiți hotelul dvs. ideal în Jud. Sibiu!
 • Rezervați la prețul ideal!

SIBIU, ORAŞUL SUPERLATIVELOR

Situat în centrul României, judeţul Sibiu este o regiune captivantă atât prin trecutul său istoric încărcat, cât şi prin varietatea atracţiilor turistice şi oferta culturală. Cunoscut sub denumirea germană Hermannstadt , Sibiul se remarcă prin sate româneşti ce păstrează tradiţii de sute de ani, cetăţi săseşti unice în România, staţiuni montane şi balneoclimaterice şi numeroase atracţii naturale de o frumuseţe incredibilă.

CULTURA

Sibiul este o destinaţie turistică renumită care oferă un patrimoniu cultural şi spiritual de excepție la care se adăugă o experiență gastronomică deosebită. Bucătăria tradiţională a Sibiului a fost influenţată de populaţia de origine germană şi maghiară prin urmare veţi regăsi în meniurile restaurantelor şi pensiunilor de la sărmăluțele cu mămăliga din Mărginime până la hencleș și gulaș.

Brânzeturile se înscriu prin excelenţă în tradiţia culinară a acestei zone, a căror diversitate este dată de altitudinea păşunilor şi de tehnici vechi de producţie. În Mărginimea Sibiului se continuă tradiţia producerii brânzei telemea , a laptelui gros, a brânzei de burduf, a brânzei frământate sau a urdei. Cina ca la stână este o experiență culinară specială unde aveţi posibiltatea de a gusta preparate ca ciorba de rântaş , bulz, sloi de oaie , jintiță - un fel de iaurt dulce sau acru şi balmoș - preparat din făină de mălai, smântână, brânză şi unt. De pe o masă îmbelşugată nu pot lipsi ţuica sau lichiorurile rafinate din porumbele, măceșe, cătină, mure, afine, nuci verzi, cireşe sălbatice sau cimbrișor specifice zonei Stejărişu.

Povestea Sibiu - Capitală Culturală Europeană 2007 şi Sibiu - Regiune Gastronomică Europeană 2019 va situa regiunea pe selecta hartă a specialităţilor culinare având principal scop valorificarea gastronomiei locale, a patrimoniului cultural a atracţiilor turistice şi a unităților de cazare şi agrement.

Agenda culturală a regiunii conține în fiecare an evenimente care oglindesc diversitatea etnică și culturală, care a devenit între timp emblematică pentru Sibiu. În fiecare an, în luna iunie, Sibiul este gazda celui de-al treilea festival ca mărime din Europa, Festivalul Internaţional de Teatru. Spectacolele de animație stradală și teatru susținute de trupe din întreaga lume, jocuri de lumini și artificii, concerte și improvizații teatrale fac ca orașul să vibreze pe parcursul celor 10 zile ale festivalului.

Sibiul este gazda unor evenimente sportive de top din România. Astfel, oraşul găzduieşte Turul Sibiului , cea mai importantă cursa ciclistă din S-E Europei, Red Bull Romaniacs considerată cea mai dură cursă de Hard Enduro din lume şi Raliul Sibiului. Aceste evenimente deja recunoscute sunt completate de evenimente sportive inedite precum turneul de volei pe nisip – Sibiu Sands , Sibiu Open sau Turul Ciclist al Bisericilor Fortificate.

Pentru turiştii însetaţi de folclor şi tradiţii, manifestările gastronomice şi artistice din Răşinari desfăşurate în cadrul Festivalului Brânzei şi al Ţuicii oferă posibilitatea interacţionării cu localnicii şi degustării renumitelor preparate. Datinile şi obiceiurile de iarnă se transformă în adevărate spectacole de muzică, îndemânare artistică, creativitate şi joc. Cu adevărat spectaculoase sunt: Colindul Junilor din Gura Râului, Întâlnirea tuturor Junilor de la Sălişte, Meteleaua de la Avrig, Udatul Ionilor de la Tălmăcel

CLIMĂ ŞI ACTIVITĂŢI

Judeţului Sibiu poate fi vizitat în orice perioadă a anului datorită climei temperat continentale şi a posibilităţilor de distracţie aferente fiecărui anotimp iar ofertele de cazare pentru orice buget includ hoteluri de 4 stele, pensiuni cochete sau inchirerea de apartamente sau cabane în regim self-catering ale căror servicii sunt mai ieftine.

O drumeţie pe crestele stâncoase ale munţilor Făgăraş şi Cîndrel sau pe dealurile împădurite ale Văii Hârtibaciului şi Târnava Mare vă vor purta de-a lungul unor peisaje spectaculoase. Iubitorii de mountain-biking îşi vor putea testa condiţia fizică parcurgând traseul Transfăgărăşan sau traseul din Valea Târnavelor unde pot vizita oraşe istorice şi sate tradiţionale precum Avrig, Aţel, Dupus. O excursie în satele din Mărginimea Sibiului este o o lecţie de istorie, în multe dintre odăile caselor stau expuse obiecte meşteşugite cu migală, încât veţi avea senzaţia că vă aflaţi tot timpul într-un muzeu. La Sibiel există un muzeu al icoanelor pe sticlă iar la Răşinari este Biserica Sfânta Paraschiva , singura biserică din regiune care are picturi exterioare.

Zona Păltiniş este o opţiune interesantă pentru un sejur destinat sporturilor de iarnă sau plimbărilor prin rezervaţia Iezerele Cindrelului la faimoasele lacuri glaciare. Oportunităţile de petrecere a timpului liber includ de la drumeţii la posibilităţi de practicare a sporturilor extreme (parapantă, motodeltaplan, paraşutism) sau o zi plină de distracţii în Parcul de aventura Arka Park. Iarna pârtiile de ski şi snowboading sunt cele mai aglomerate, urmate de posibilitatea de a patina pe un lac glaciar la peste 2000 m altitudine sau o înnoptare pe cel mai rece pat, la Hotelul de Gheaţă de la Bălea Lac.

O plimbare cu barca pe lacul din grădina zoologică din Sibiu sau o excursie cu pluta sau cu canoe pe râul Olt pot fi experienţe demne de povestit prietenilor. Profitaţi de asemeni de beneficiile terapeutice ale nămolului şi a sării într-un sejur la Ocna Sibiului.

DE RECOMANDAT

Municipiul Sibiu, unul din cele mai importante oraşe din Transilvania se dovedește a fi un deschizător de drumuri cu un patrimoniu architectural bine conservat în timp. Oraş cu o istorie veche de 900 de ani, Sibiul a păstrat multe mărturii ale trecutului regăsite în Muzeul Brukenthal , primul muzeu din România , Complexul Național Muzeal Astra sau cetatea medievală a Sibiului. Cazarea ieftină în vilele din împrejurimi sau în apartamentele din centru este un atu în demersul de a descoperi misterele acestui colţ al naturii. Centrul istoric al Sibiului constituie cel mai mare ansamblu urban medieval din România cu numeroase obiective turistice ca Podul Minciunilor, Casa Calfelor, Turnul Sfatului cel din urmă fiind simbolul oraşului.

Păltinişul ,cea mai veche şi înaltă staţiune montană din România este locul ideal pentru petrecerea unei vacanţe. Indiferent de anotimp, Păltinişul este mereu aglomerat datorită infrastructurii dezvoltate a activităţilor de agrement şi a paletei largi a facilităţilor de cazare, cabanele tradiţionale fiind cele mai căutate..

Mărginimea Sibiului constituie o destinaţie pitorească, cu un peisaj idilic şi o tradiţie îndelungată pe harta turismului intern şi internaţional. Un popas la Pensiunea Prinţul Vlad din satul Fântânele sau la Vila Sibiel vă introduce într-o lume de mult apusă unde tradiţiile şi tezaurul cultural-istoric au fost păstrate nealterate de-a lungul veacurilor. Grupul satelor cu biserici fortificate - Biertan, Câlnic, Dârjiu, Saschiz și Valea Viilor au fost incluse în patrimoniul mondial UNESCO, acestea fiind adevărate cetăți cu ziduri groase și turnuri înalte de apărare, cu poduri mobile, metereze și guri de tragere care îi întâmpinau pe inamici.

Cisnădie - un orășel pitoresc, cu rădăcini germane, cu o istorie zbuciumată și cu urme palpabile ale trecerii ei fascinează prin case vechi, văruite în culori vesele și cu o biserică fortificată ce adăposteşte între zidurile sale Muzeul Industriei Textile.

Transfagarasanul este unul dintre cele mai celebre drumuri din România datorită înălţimii la care a fost construit, a peisajelor superbe şi a numeroaselor serpentine. Drumul este spectaculos pentru că străbate munţii Făgăraş legând astfel Ardealul de Muntenia, fiind deschis doar în perioada iulie – octombrie. Printre obiectivele turistice se numără Lacul şi Cascada Bălea - cea mai mare cascadă în trepte din România, Lacul şi Barajul Vidraru, Cascada Capra, Masivul şi Lacul Capra, Cetatea Poenari.

Merită să petreceţi un city break în Sibiu - oraş al superlativelor şi al diversităţii culturale!