Hoteluri în Jud. Prahova (România)

 1. 148 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:mai 2024
  347 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:mai 2024
  257 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:mai 2024
 2. 211 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:mai 2024
 3. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 4. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 5. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 6. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 7. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Jud. Prahova

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Jud. Prahova, România. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Regiune
 • Găsiți hotelul dvs. ideal în Jud. Prahova!
 • Rezervați la prețul ideal!

PRAHOVA, NESTEMATA TURISMULUI ROMÂNESC

Cu unul din cele mai mari şi frumoase domenii schiabile din România, Prahova este o destinaţie de vacanţă ideală pentru iubitorii de sporturi de iarnă dar şi a celor care doresc să evadeze din agitaţia urbană. Situat în partea de sud-est a României, Prahova se mândreşte cu una dintre cele mai renumite regiuni turistice din Munţii Carpaţi, Valea Prahovei şi cu zona viticolă Dealul Mare, cu podgoriile de la Tohani și Valea Călugărească.

CULTURA

Regiune binecuvântată cu munţi, dealuri mănoase şi câmpii vaste, Prahova este presărată cu locuri liniştite prielnice pentru sănătatea trupului şi a minţii precum Valea Doftanei sau Cheia dar şi cu peisaje sălbatice extrem de spectaculoase ca Babele sau Sfinxul. Cu un bogat trecut cultural şi social şi cu un cadru natural mirific, Prahova vă întâmpină cu numeroase facilităţi de cazare de la hoteluri moderne până la pensiuni în sistem self-catering izolate de civilizaţie.

Faimoasă pentru petrecerile date de voievozii munteni în onoarea oaspeților străini, regiunea Prahova se deosebeşte prin diversitatea şi ingeniozitate preparatelor servite. Untdelemnul, untul şi untura (în special în timpul iernii), sunt nelipsite din preparatele specifice zonei. La fel sunt şi sosurile din roşii proaspete sau pasta de tomate în timpul iernii.

Friptura de pui cu prune uscate sau gutui, raţa cu măsline sau stufatul de miel sunt foarte potrivite după o drumeţie montană. Dintre preparatele mai ieftine ciorba de leuştean sau urzici este de asemenea o alegere inspiratü pentru cei ce doresc să încerce mâncăruri cu gust specific zonei.

Un alt preparat consacrat este caşcaveaua din Valea Doftanei care vă va încânta papilele gustative cu aroma parfumată şi unică a caşului. În fiecare toamnă se organizează Festivalul Caşcavelei, o petrecere la care participă întreaga comunitate, dar şi turişti din întreaga lume. Dulciurile, în special cele făcute în casă ocupă un loc aparte în bucătăria prahoveană. Pudincile din paşte făinoase, plăcintele cu dovleac şi brânză, compoturile din fructe sau prăjiturile cu frişcă şi ciocolată sunt doar câteva exemple în acest sens.

Aflată pe harta producătorilor de vin din Europa, Podgoria Dealul Mare este o zonă viticolă cu nimic mai prejos decât Bordeaux sau Toscana meritându-şi denumirea de „Patria Vinurilor“. Vinuri cu o aromă imposibil de confundat precum Riesling, Fetească Albă, Fetească Neagră, Pinot Gris, Merlot sau Sauvignon Blanc, sunt reprezentative pentru regiunea Prahovei. Festivalurile anuale sunt ocazia perfectă pentru a degusta aceste vinuri regiunea fiind animată pe tot parcursul anului de diferite festivaluri şi concursuri sportive. Festivalul Sinaia Forever are loc în fiecare an la sfârşitul lunii septembrie în Sinaia, localitatea fiind îmbrăcată în haine de sărbătoare timp de trei zile consecutiv.

Festivalul de escaladă “Sohodol Climb” reprezintă o întrunire a tuturor celor pasionaţi de escaladă şi are drept scop amenajarea de noi rute de escaladă sportivă, promovarea zonei Bucegi în rândul căţărătorilor din întreaga ţară, dar şi din Europa şi lansarea de noi provocări pentru parcurgerea traseelor amenajate.

”Surmont MTB Challenge” un concurs de maraton dedicat tuturor mountain bikeri-lor iubitori de natură sălbatică, are loc la începutul lunii iulie. Traseele au grade progresive de dificultate, începând pe drumurile forestiere din idilica vale Azuga şi încheindu-se pe potecile de pădure și gol alpin ale munților Baiului.

Raliul ţara Bârsei are loc în luna august şi face parte din Campionatul Naţional de Raliuri organizat de către Federaţia Română de Automobilism Sportiv.

Prezenţa în număr mare a iubitorilor de adrenalină dar şi a persoanelor implicate în organizarea acestor evenimente fac ca unităţile de cazare şi agreement din apropiere să fie rezervate cu mult timp înainte.

CLIMAT ŞI ACTIVITĂŢI

Caracterizată printr-un climat subalpin, cu veri răcoroase şi cu ierni nu foarte friguroase pentru o regiune montană, cu temperatura medie anuală de 6,5°C, Prahova este destinaţia ideală pentru petrecerea unui concediu linstit.

Iarna aveţi posibilitatea de a vă recrea pe pârtiile de ski sau de bob ce au diverse grade de dificultate şi sunt dotate cu instalaţii de transport prin cablu. Vara există posibilităţi de pescuit, înot, tenis, drumeţii şi alpinism, zona fiind recunoscută pentru multitudinea locurilor care vă vor încânta privirea. Iubitorii sporturilor cu motor se pot bucura de plimbări cu ATV-ul sau maşini de tip off-road.

Din Sinaia şi din Buşteni, zeci de trasee spectaculoase pleacă în creierii munţilor. Fie spre Mălăieşti – un traseu de făcut măcar o dată în viaţă, Vârful Omu, Babele sau Crucea de pe Caraiman, vă puteţi încerca puterile cu munţii şi vă veţi energiza în aerul tare şi puternic ozonificat al Bucegilor.

Staţiunea balneoclimaterică Slănic Prahova, ce include muntele de sare şi lacurile – Baia Baciului, Baia Roşie, Baia Porcilor şi Lacul Verde, oferă împachetări cu nămol, tratamente cu ape minerale calde sau reci ale izvoarelor termale dar şi de aerul bogat în aerosoli din vechea mină de sare Unirea.

DE RECOMANDAT

Sinaia numită şi “Perla Carpaţilor” este una din cele mai importante locaţii de vacanţă din ţară, având oferte diversificate de petrecere a timpului liber în toate anotimpurile anului. Aici veţi găsi de la hoteluri de lux dotate cu piscine şi centre spa până la pensiuni confortabile, vile private, hanuri şi popasuri tradiţionale. Hotelul Palace situat la cota 1400 oferă pe lângă servicii impecabilie, o privelişte minunată asupra lanţului muntos.

Dintre cele mai representative obiective turistice din zonă, ar putea fi menţionate Mănăstirea Sinaia, construită în stil brâncovenesc ce găzduieşte în prezent un adevărat muzeu cu manuscrise şi opere de artă valoros şi Castelul Peleş, construit între 1873 şi 1914 ce este considerat cea mai importantă clădire istorică din România, având caracter de unicat prin valoarea sa istorică şi artistică.

Azuga este cunoscută pentru practicarea sporturilor de iarnă, având pârtiile de ski Sorica şi Cazacu omologate de Federaţia Internaţională de Ski. Astfel se pot organiza aici competiţii internaţionale de slalom şi slalom uriaş. De asemenea, Azuga se poate lăuda cu unele dintre cele mai frumoase rezervaţii naturale de pe Valea Prahovei. Rezervaţia naturală botanică “Poiana cu Narcise” sau Rezervaţia naturală complexă “Valea Turcului” sunt doar câteva exemple.

Buşteni este un mic oraş localizat pe Valea Prahovei, a cărui capacitate de cazare este în creştere. Regiunea deţine un farmec aparte datorat peisajului oferit de crestele Bucegilor şi de clădirile cu o arhitectură specific locală. Străjuit de munţii Caraiman şi Costila, Buşteni cunoscut ca “Poarta Bucegilor”, reprezintă cel mai important punct de plecare pe harta drumeţiilor şi ascensiunilor alpine din masivul Bucegi.

Ar fi imposibil un sejur în Buşteni fără a nu vizita Parcul Natural Bucegi care cuprinde integral Masivul Bucegi desfăşurat sub forma unui amfiteatru cu deschidere sudică. Punctul principal de atracţie îl constituie Vârful Omu (2.505metri) ce adăposteşte peşteri renumite precum Peştera Tătarului sau Peştera Zănoagei. Priveliştile de pe Vârful Omu îţi vor tăia răsuflarea cu şiruri de munţi şi piscuri încă acoperite cu zăpadă, culmi împădurite sau stânci golaşe şi văi pe care sunt presărate aşezări omeneşti. Profitaţi de numeroasele oferte de a servi o masă delicioasă la Cabana Omu ce vă va încânta simţurile şi vă va da putere să exploraţi împrejurimile. Babele şi Sfinxul sunt monumente ale naturii situate în Munţii Bucegi, care s-au format în urma fenomenului de eroziune eoliană.

Dacă nu sunteţi atraşi de drumeţiile montane, o bogată paletă de obiective turistice vă stă la dispoziţie. Biserica Domnească - ctitorie a regelui Carol I şi a reginei Elisabeta, Castelul Cantacuzino, casa scriitorului Cezar Petrescu sau Monumentul “Ultima Grenada” constituie o alternativă pentru cei pasionaţi de cultură şi istorie.

Staţiunea Cheia este caracterizează prin presiune atmosferică relativ coborâtă, aer curat fără praf şi alergeni, bogat în raze ultraviolet. Un concediu în una din pensiunile cocoţate pe urcuşurile ce duc spre munte, departe de poluarea şi stresul cotidian este locul minunat de odihnă şi recreere.

Mai puţin cunoscută şi păstrată într-o stare de sălbăticie, Valea Doftanei este o zonă superbă, presărată de munţi, păduri şi ape în care încă pot fi găsite peisaje autentic româneşti, cu pajişti presărate cu căpiţe de fân şi cabane împrejmuite de gardurile scunde. Barajul Paltinul- o mică “mare” în munţi, complexul de la Brebu şi zona Telega se adaugã frumuseţii peisajului. Opţiunile ieftine de cazare din Valea Doftanei atrag un numãr tot mai mare de turişti din marile centre urbane care doresc să se bucure de linişte şi aer proaspăt.

Prahova este una dintre cele mai căutate destinaţii turistice din România datorită peisajelor mirifice, a condiţiilor perfecte pentru practicarea sporturile de iarnă, cât şi oportunităţilor de relaxare şi revigorare, cu mult aer proaspăt într-o natură minunată.