Hoteluri în Jud. Neamț (România)

  337 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  286 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
 1. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 2. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 3. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 4. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 5. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 6. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Jud. Neamț

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Jud. Neamț, România. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Regiune
 • Găsiți hotelul dvs. ideal în Jud. Neamț!
 • Rezervați la prețul ideal!

JUDEȚUL NEAMȚ, PERLA MOLDOVEI

Situat în partea nord-vestică a României, Judeţul Neamţ se numără printre județele de munte ale Moldovei, legând acestă zonă de Transilvania. Numele său își are originea de la străvechea așezare de apărare a cavalerilor teutoni (anul 1200), Cetatea Neamțului. Istoria acestor meleaguri este strâns legată de cetate, care a servit ca loc de adăpost chiar și pentru familia lui Ștefan cel Mare. Așezările monahicești întemeiate de domnii Moldovei aduc o valoare adăugată atât istoriei, cât și culturii locale. În prezent există peste 20 de mănăstiri și schituri în această zonă, adevărate centre de cultură medievală, ce determină turiștii să aleagă zona ca destinație de vacanță an de an.

Cadrul natural mirific redat de peisajele montane (ex.Cheile Bicazului) constituie un alt motiv de a vizita cu plăcere aceste meleaguri. Harta turistică a Județului Neamț mai oferă și alte atracții ca rezervaţii paleontologice şi fosiliere, rezervații geologice, parcuri cu arbori seculari, rezervații floristice, faunistice, acvatice, peisagistice şi mixte, dar și numeroase monumente. Cazarea în Județul Neamț este variată și dispune de o gamă largă de opțiuni, începând cu hoteluri dotate cu toate facilitățile și până la pensiuni cochete la prețuri modeste.

CULTURA

La capitoul gastronomie, Județul Neamț excelează într-o varietate de gusturi și arome, mâncarea fiind gustoasă și ieftină. Vara turiștii se pot răcori cu un sirop de muguri de brad și se pot delecta cu un hârzob de păstrăv delicios. La mare căutare este și cașul de oaie făcut la stânile de pe Valea Muntelui care poate fi acompaniat cu un pahar de vin. Iarna în schimb, cele mai apreciate sunt preparatele din carne de porc, sărmăluțele, tochitura moldovenească , chișca, cârnații, platouri vânătoreşti şi tradiţionale. O ţuică bună sau o vişinată aromată sunt de obicei aperitivul pentru o masă copioasă. Ca peste tot în România, și aici pot fi serviți mititeii la grătar, cu muștar, pâine albă și bere în orice perioadă a anului. Dintre deserturi, cele mai faimoase sunt plăcintele poale-n brâu umplute cu brânză dulce sau sărată și alivencile moldoveneşti sau învârtite.

Cultura locală se dezvăluie turiștilor în cadrul numeroaselor evenimente și festivaluri organizate în Județul Neamț pe tot parcursul anului. Anul Nou de obicei este sărbătorit prin Parada obiceiurilor și tradițiilor , organizată la începutul lunii ianuarie în Târgu Neamț. La Ceahlău, se organizează Serbările zăpezii în ultima săptămână din luna ianuarie. În perioada 27– 29 mai 2016, în Piatra Neamț, are loc Festivalului de artă populară „Lada cu zestre”. Festivalul reunește peste 75 de meșteri populari care prezintă publicului o gamă variată de obiecte realizate manual, după tehnici vechi, tradiţionale, din diverse categorii. Un alt eveniment important se celebrează între 1 și 3 iulie- Zilele Cetăţii Neamţ , un adevărat festival medieval cu un program extrem de variat. În iulie- august are loc și Festivalul Internațional de Folclor ”Ceahlăul” și mai apoi Festivalul Muntelui Ceahlău.

CLIMAT ȘI ACTIVITĂȚI

Clima judeţului Neamţ este temperat continentală, dar caracteristicile variază în funcție de de altitudine şi de particularităţile circulaţiei atmosferice. Temperatura medie anuală creşte progresiv de la vest spre est. Județul Neamț este o alegere bună ca destinație de vacanță indiferent de anotimp. Există numeoroase oferte de cazare, prețurile crescând de obicei în perioada sărbatorilor de iarnă sau a celor pascale.

În ceea ce privește petrecerea timpului liber, în Județul Neamț este întotdeaua ceva de făcut. Indiferent de perioadă, turiștii ce vin în acestă zonă optează pentru o calătorie cu telegondola deasupra orașului Piatra Neamț. Există numeroase zone de agrement, cum ar fi Lacul Izvorului , unde turiștii se pot bucura de o plimbare cu vaporul, hidrobicleta sau miniyactul. Lacul este cunoscut şi pentru posibilităţile de pescuit (este nevoie de permis de pescuit valabil). Pe perioada iernii se pot practica sporturi de iarnă, inclusiv patinaj ( patinoarul din Bicaz şi patinoarul din Piatra Neamţ ), iar vara vizitatorii pot admira peisajele montane alegând un traseu pentru drumeții.

DE RECOMANDAT

Județul Neamț este privileagiat cu peisaje naturale de vis, cu brazi înalţi, dealuri line, vârfuri semeţe, lacuri impresionante și mănăstiri unice. Harta turistică a zonei este marcată cu numeroase atracții naturale și monumente istorice a căror frumusețe a fost evocată în operele celor mai cunoscuți scriitori români. Hotelurile din Neamț stau la dispoziția turiștilor oricând, oferind o gamă largă de servicii. Printre cele mai importante orașe din județ se află: Piatra Neamț , Roman , Târgu Neamț și Bicaz.

Piatra Neamț , reședința județului, este un minunat oraș de munte, printre cele mai vechi din Moldova, ce se bucură de o istorie interesantă și cadre naturale demne de tablouri. Printre cele mai vizitate obiective turistice se enumeră: Cetatea Dacică Petrodava , Curtea Domnească , Turnul Clopotniță, Muzeul de Istorie și Arheologie , Muzeul de artă neolitică Cucuteni și Muzeul memorial “Calistrat Hogaș”. Pensiunile din Piatra Neamț au prețuri destul de accesibile și pun la dispoziția turiștilor o gamă amplă de opțiuni. Pentru cei ce doresc un nivel de confort ridicat, există numeroase unități dotate chiar și cu piscină.

Zestrea patrimoniului din Județul Neamț nu se limitează doar la cele menționate mai sus. Zona deține 552 de monumente, mănăstiri, cetăţi, situri arheologice şi alte obiective de patrimoniu naţional. Iubitorii de natură nu pot rata: Parcul Naţional Cheile Bicazului- Hăşmaş , Parcul Natural Vânători Neamţ (populaţie de zimbri) sau Parcul Naţional Ceahlău , cea mai mare atracție turistică din Carpații Orientali. Pasionații de istorie și cultură pot vizita muzee și monumente în fiecare oraș principal din județ. Cei ce merg spre Roman, trebuie să facă un popas la Hanu Ancuţei , construcție ce a inspirat opera lui Sadoveanu.

Pentru relaxare sunt recomandate staţiunile balneare Bălţăteşti şi Oglinzi , staţiunea turistică Durău și toate mănăstirile vechi din zonă - începând cu Neamţul (1367), și mormântul lui Petru Muşat , însemnat centru de tipărituri. În oricare dintre aceste locuri din Județul Neamț , turiștii au la îndemână o multitudine de oferte în privința unităților de cazare: în zonele de munte există cabane rustice, iar în orașe pot alege un hotel dotat cu toate serviciile necesare unui concediu de neuitat.