Hoteluri în Jud. Iași (România)

 1. 362 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
  492 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
  380 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iun. 2024
 2. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 3. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 4. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 5. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 6. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 7. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Jud. Iași

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Jud. Iași, România. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Regiune
 • Găsiți hotelul dvs. ideal în Jud. Iași!
 • Rezervați la prețul ideal!

IAȘI, JUDEȚ-MUZEU AL ROMÂNIEI

Aflat în nord-estul Romaniei, în zona centrală a Moldovei, aproape de granița cu Republica Moldova, Județul Iași deține un impresionant patrimoniu cultural și artistic și este un important centru universitar, istoric și economic al României. Istoria acestei regiuni a fost marcată de numeroase culturi și popoare, printre care una dintre cele mai vechi și mai importante din țară, cultura Cucuteni din mileniul al III-lea și al II-lea î.Hr. Civilizația dacică, greacă, romană și mai apoi bizantină și-au lăsat amprenta asupra regiunii de-a lungul veacurilor, transformând-o într-un punct de legătură pentru relațiilor comerciale dintre zona Mării Negre și Europa de Nord și de Est. Iașiul a fost situat încă de la început în centrul Țării Moldovei, și mai apoi capitala sa, însă originea numelui stârnește în continuare controverse.

În prezent, județul Iași este considerat un adevărat județ-muzeu, pe teritoriul său aflându-se 526 de locuri arheologice, 20 de case memoriale, 580 monumente istorice și arhitecturale, cea mai veche universitate din România, prima grădină botanică și multe alte atracții ce îl situează printre locațiile de top de pe harta turistică a României. Județul Iași prezintă și alte avantaje cum ar fi găsirea unei unități de cazare ieftine. Cei ce vizitează Iașiul și împrejurimile sale, pot beneficia de condițiile cele mai bune într-un hotel de lux, sau pentru familii și cupluri, există numeroase apartamente ce oferă toate condițiile necesare unei șederi reușite. < br/>

CULTURA

Gastronomia locală este bazată pe produse tradiționale, cu feluri bogate, începând cu borș, continuând cu feluri din carne și terminând cu faimoasele poale în brâu (plăcinte cu brânză) la desert. Rețetele au fost inspirate din bucatele variilor popoare care au dominat acest teritoriu, la care s-a adus contribuția originalității localnicilor. La mare căutare sunt sărmăluțele în foi de viță, dar și tochitura moldovenească (carne de porc, cârnați, slănină) servită cu mămăliguță, ouă și telemea de oaie. Pintre gustările din carne se mai află și delicioasele pârjoale și mititeii la grătar, serviți cu muștar, pâine albă și bere. Restaurantele prezintă meniuri ieftine și sățioase ce încântă papilele gustative ale oricui fără a-i afecta prea mult bugetul. Regiunea este de asemenea cunoscută pentru producția de vinuri de calitate (Cotnari, Colinele Iașului, etc.).

Vacanța în acestă regiune este animată de festivalurile și evenimentele menite să pună în valoare bogăția etnografică și culturală a acestelor meleaguri. Încă din ianuarie are loc Festivalul de obiceiuri de iarnă în orașul Hârlău. În perioada 22-24 februarie, turiștii pot vizita Târgul Național de produse ecologice, naturale și tradiționale, ECOAGRIS, unde pot degusta și cumpăra produse din toată țară. În mai studenții organizează Festivalul National Studențesc “FestudIS” ce durează o săptămână și cuprinde spectacole de dans, teatru, muzică jazz, etc. East Romanian bike week se desfășoară în iunie și este cel mai important festival dedicat motocicliștilor unde organizatorii pun la dispoziția participanților mâncare, băutură și cazare (corturi special amenajate la Hamak Iași). Tot în acestă perioadă are loc la Iași Târgul de Ceramică Tradițională “Cucuteni 5000″. În luna septembrie se sărbătorește Festivalul Internațional al Muzicii Mecanice cu expoziții de automate muzicale, concerte, dans, proiecții, o întâlnire distractivă și educativă între amatorii de muzică și muzeografi. În octombrie au loc concerte în aer liber cu ocazia zilelor Iașului.

CLIMAT ȘI ACTIVITĂȚI

Climatul din județul Iași are un caracter continental cu veri uscate și călduroase și ierni friguroase cu crivăț. Cu toate acestea, turiștii găsesc întdeauna un motiv să viziteze județul Iași în orice anotimp. Ofertele variate de petrecere a timpului liber și viața activă de noapte, în special în Iași, atrag vizitatori indiferent de perioada anului. Prețurile hotelurilor sunt oarecum stabile pe durata anului, așa că un city break poate fi organizat cu ușurință oricând.

La capitolul activități, vacanța în județul Iași dispune de o gamă variată de opțiuni. În Iași, clubul de agrement Hamak oferă numeroase oportunități tinerilor și familiilor: pescuit sportiv, echitație, parc de aventură cu diferite trasee. Cuplurile pot închiria o barcă la Ciric pentru a admira natura într-un cadru idilic. Amatorii de senzații extreme, pot încerca un zbor cu parașuta. Cei ce vor să admire peisajele și să descopere în ritmul lor frumusețea zonei au posibilitatea de a porni în drumeție în jurul Iașului. Pe timpul iernii, pârtia Copou este atracția principală pentru amatorii de schi sau de săniuș. Colț de Rai Popricani este un complex privat dotat cu bază hipică cu teren pentru echitație, sală de petreceri, pârtie pentru săniuș, locuri de joacă pentru copii, zone pentru practicarea sportului (fotbal, volei, tenis de masă, etc).

DE RECOMANDAT

Notorietatatea județului Iași este redată mai ales de orașul Iași, unul dintre cele mai renumite centre culturale din România. Așa cum mai este denumit, Orașul celor Șapte Coline, are ca punct de reper sau simbol, Palatul Culturii, construit în stil neogotic, care a fost renovat recent și deschis vizitelor. În jurul său s-a dezvoltat ansamblul urbanistic Palas bazat pe conceptul lifestyle centre incluzând shopping mall, shopping street, săli de evenimente, clădiri de birouri clasa A, hotel de 4 stele, parcare subterană, parc şi spaţii verzi. În apropiere se află și Palatul Roznovanu (primăria), un alt monument de arhitectură reprezentativ pentru Iași, și mai apoi Catedrala Mitropolitană.

În zona Copou, poate fi vizitată prima universitate din România, Parcul Copou cu teiul lui Eminescu și Muzeul, și apoi cea mai veche grădină botanică. Orașul dispune și de cel mai vechi și frumos teatru, Teatrul Național Vasile Alecsandri, Opera Națională, iar multe alte muzee și monumente sunt presărate pe toată harta orașului. În ceea ce privește cazarea, Iașiul prezintă unități moderne și dotate pe toate gusturile vizitatorilor: Hotelul Unirea este printre cele mai cunoscute. Acesta oferă condiții de top și o vedere panoramică a orașului, fiind printre cele mai înalte clădiri din Iași. Pentru cei cu un buget mai restrâns există numeroase pensiuni cochete.

Împrejurimile Iașului oferă alte surprize culturale: Palatul Cuza de la Ruginoasa și Castelul Sturza de la Miclăușeni nu trebuie ratate de turiștii ce vizitează Județul Iași. Alte locuri recomandate sunt: Casa Memorială și Mausoleul “Vasile Alecsandri” de la Mircești, vestigiile arheologice ale civilizației neolitice “Cucuteni” sau ruinele Curții Princiare și Cetățile Dacice din Cotnari.

Indiferent de loc, Județul Iași prezintă un deosebit interes cultural pentru vizitatorii săi, oferindu-le un veritabil muzeu național prin comorile sale de istorie si de artă. La toate acestea se adaugă ofertele avantajoase de cazare pe gusturile oricărui turist pe toată durata anului.