Hoteluri în Jud. Hunedoara (România)

 1. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 2. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 3. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 4. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 5. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 6. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 7. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Jud. Hunedoara

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Jud. Hunedoara, România. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Regiune
 • Găsiți hotelul dvs. ideal în Jud. Hunedoara!
 • Rezervați la prețul ideal!

HUNEDOARA, RAIUL DE LA POALELE MUNŢILOR RETEZAT

Hunedoara este unul dintre cele mai bogate judeţe din România atât din perspectivă istorică cât și din punct de vedere a resurselor naturale. Harta bogată a obiectivelor culturale alături de Parcul Naţional Retezat, cetăţile dacice din Munţii Orăştiei, văile din Ţara Haţegului, Mănăstirea Prislop sau Castelul Corvinilor fac din Hunedoara una dintre cele mai atractive destinaţii de vacanţă din România. Atestată documentar la 1265, sub numele de Hungnod şi poziţionată în regiunea Transilvaniei, Hunedoara dispune de facilităţi de cazare pentru toate gusturile.

CULTURA

Bucătăria ardelenească se caracterizează prin sosuri şi garnituri dulci de fructe, sosuri groase legate cu făină multă şi supe cu rântaş. Printre mâncărurile specifice stânilor hunedorene se numără balmoş preparat din lapte şi caş şi bălmătuca preparat din făină de „cucuruz” (porumb) şi caş. Masa de zi cu zi în gospodăriile din sate se bazează pe o „zupă” (ciorbă) de legume, supă de găină cu „loşcă” (tăieţei) servită cu sos de usturoi sau tocăniţă din muşchi de porc pus la prăjit cu ceapă, roşii şi rântaş. Peştii de pârâu afumaţi şi marinaţi, cu foi de dafin, bulion, usturoi şi oţet sunt una din delicateţurile regiunii. “Scovergile prăjite”- binecunoscutele clătite umplute cu magiun (dulceaţă de prune) sau cu umplutură de brânză împreună cu plăcintele şi melcişorii cu vanilie sunt la loc de cinste în gastronomia hunedoreană.

“Festivalul virşlilor” se desfăşoară anual la începutul lunii iunie iar pe parcursul evenimentului zeci de producători de virşli din judeţul Hunedoara din zonele Sălaşu de Sus şi Brad fac demonstraţii de „fabricare” a acestor îndrăgite preparate gastronomice. La sfârşitul lunii august tradițiile și legendele locului, arta și gastronomia secolului al XV-lea vor însufleți Castelul Corvinilor în timpul Carnavalului medieval. Animarea curții castelului va fi realizată de cavalerii și domnițele din Ordinul Cavalerilor de Hunedoara. Sunt organizate ateliere meşteşugăreşti de pielărie, ţesătură, prelucrarea lemnului, pictură pe sticlă, ceramică sau de atelierele de dansuri pregătite de Nosa, jocuri medievale și costume medievale. Un sejur în Hunedoara implică un buget destul de redus având în vedere posibilităţile de petrecere a timpului liber şi a serviciilor turistice ieftine de la hotel până la apartamente sau vile de închiriat. Municipiul Hunedoara este cel mai nou oraş pe harta Festivalului Filmului European. Proiecţiile de film se desfăşoară pe parcursul a trei zile, la Casa de Cultură din Hunedoara şi în curtea interioară la Castelul Corvinilor.

CLIMAT ŞI ACTIVITĂŢI

Cu o climă de tip continental temperată, un cadru natural deosebit, cu vestigii antice ale poporului dac și castele cu arhitecturi unice, Hunedoara beneficiază de o dezvoltare a infrastucturii turistice şi de agrement prin modernizarea unităţilor de cazare existente şi prin îmbunătăţirea calităţii serviciilor.

O excursie în Hunedoara implică drumeţii prin Parcul Naţional Retezat care cuprinde cele mai spectaculoase lacuri glaciare din România precum Tăul dintre Brazi, Lacul Zănoaga, Tăul Porţii, Bucură dar şi Lacul Gura Apelor, unul dintre cele mai mari lacuri artificiale din Europa. O zonă aparte în Retezat este Poiana Pelegii , locul de camping din inima munţilor ai căror poteci duc spre lacurile glaciare şi spre vârfurile înalte din Masivul Retezat. Departe de hotelurile tipice şi vacantele all incluse în satele de la poalele Retezatului veţi descoperi frumuseţea ascunsă a traiului românesc. Ţinutul Pădurenilor este locul unde tradiţiile şi obicieiurile vechi sunt încă păstrate în originalitatea lor. Pensiunile din Sălaşu şi cabanele din Vistisoaia Nouă vă oferă cazare într-un cadru de vis şi preparate tradiţionale pentru a prinde putere în drumeţiile pe munte.

Pasionaţii sporturilor de iarnă pot alege Staţiunea Straja din munţii Retezat sau pârtiile de schi din Parâng, pârtii mult mai libere decât cele de pe Valea Prahovei şi cu servicii mult mai ieftine. Sporturile extreme sunt din ce în ce mai apreciate în Hunedoara astfel veţi descoperi numeroase posibilităţi de a zbura cu parapanta, de a escalada pe pereţii abrupţi ai munţilor sau de a face rafting pe râul Jiu. Lacul Cincis este locul potrivit pentru campare şi petrecerea timpului liber în liniştea şi aerul nepoluat al naturii.

Gurasada Fun Park, cel mai mare parc de aventuri şi escaladă alături de Complexul Aqualand Deva vă aşteaptă pentru petrecerea unor momente pline de distracţie şi adrenalină. Pentru relaxare şi vindecare ofertele staţiunii balneo-climaterice Geoagiu Băi sunt de nerefuzat. Curele cu ape minerale bogate în magneziu şi calciu, nămolul de turbă bogat în iod şi fier sunt recunoscute pentru eficienţa lor în tratarea diferitelor afecţiuni. Băile termale sunt oferite atât în cadrul ştrandului cât şi a hotelurilor cu facilități de tratament în cadrul piscinelor de agrement sau în cadrul bazelor de tratament.

Mănăstirea Prislop , veche de la sfârşitul secolului XIV, a devenit unul dintre cele mai aglomerate locuri de pelerinaj religios datorită faptului că aici se află mormântul părintelui Arsenie Boca. Cei care ajung la Prislop sunt întâmpinaţi nu doar de atmosfera liniştită a mănăstirii dar şi de peisajul impresionant al dealurilor care o înconjoară. În Ţara Haţegului şi pe Valea Streiului se găsesc cele mai vechi biserici de piatră din Transilvania precum Densuş, Strei, Sântămărie Orlea, Streisângerogiu şi vechile castelele ale cnezilor şi grofilor. O adevărată lecţie de istorie este descrisă la Sarmizegetusa Regia , fosta capitală a statului dac și Sarmizegetusa Ulpia Traiana , capitala provinciei romane Dacia care oferă indicii despre momentele formării poporului român.

DE RECOMANDAT

Castelul Corvinilor este cetatea medievală a orașului Hunedoara, cunoscut și sub numele de Castelul Huniazilor. Cetatea lui Iancu de Hunedoara este veche de şase secole şi impresionează prin arhitectura gotică şi renascentistă în care a fost construită, dar şi prin poveştile fascinante care circulă pe seama ei fiind desemnat de Haffington Post unul dintre cele mai înfricoşătoare castele din România.

Localitatea de reşedinţă a judeţului Hunedoara, Deva este una dintre cele mai vechi aşezări din ţara noastră, În plină dezvoltare, Deva dispune de oferte turistice din ce în ce mai atractive ce includ atât cabane sau apartamente de închiriat cât şi cazare în unităţi cu servicii all inclusive precum hotel Krystal. Cetatea Devei , una dintre cele mai importante cetăţi ale Transilvaniei, a avut rol de apărare împotriva duşmanilor care urmăreau ocuparea regiunii. Aceasta a fost refugiu pentru nobili în faţa răscoalelor ţărăneşti, închisoare şi garnizoană şi a asigurat protecție călătorilor şi comercianţilor care circulau în lungul Văii Mureşului. Un loc desprins din poveşti care poate satisface gustul oricărui turist este Conacul Archia - singura pensiune boutique de 5 stele din judeţul Hunedoara.

Parcul dentrologic Simeria este cel mai întins parc dendrologic din România cu o suprafață de 70 de hectare clasânduse-se pe locul 3 în Europa și pe locul 11 în lume. Arboretumul Simeria este o arie naturală protejată de tip dendrologic și peisagistic ce cuprinde cea mai veche şi valoroasă colecție de plante exotice și autohtone din România. Dacă doriţi să exploataţi împrejurimile, în Chimindi se găseşte Castelul Lupilor – un hotel cu camere tematice, restaurant cu preparate regale, o imensă grădină cu activităţi de divertisment şi castelani gata oricând să vă ajute.

Petreceţi un sejur în Hunedoara şi veţi fi uimit de diversitatea atracţiilor turistice din regiune.