Cazări găsite: 0
Site-uri de rezervări căutate: 0
Compararea prețurilor hoteliere de la mai multe site-uri...
Cazări găsite: 0
Site-uri de rezervări căutate: 0

Hoteluri în Jud. Harghita (România)

Se încarcă

Hoteluri în Jud. Harghita

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Jud. Harghita, România. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

  • Regiune
  • Găsiți hotelul dvs. ideal în Jud. Harghita!
  • Rezervați la prețul ideal!

HARGHITA, TĂRÂMUL APELOR MINERALE

Aşezat în centrul României, în estul regiunii Transilvania, judeţul Harghita oferă decoruri naturale spectaculoase, numeroase vestigii şi monumente istorice ce îl transformă într-o destinaţie de vacanţă ideală indiferent de anotimp. Lacul Sfânta Ana şi Lacul Roşu sunt cele mai importante puncte de atracţie turistică, alături de Cheile Bicazului, Castelul Lăzarea, Complexul baroc Sumuleu sau Biserica de lemn din Tulgheş. Harta judeţului Harghita este împânzită de staţiuni turistice precum Borsec, Băile Tuşnad, Praid, fapt ce îi atrage regiunii denumirea de judeţ cu rol curativ al sufletului şi trupului.

CULTURA

Județul Harghita este unul dintre cele trei județe care alcătuiesc subregiunea Ținutul Secuiesc. Peisajul pitoresc, aerul proaspăt de munte, modul de viaţă aparte, simplitatea localnicilor şi muzica populară sunt principalele caracteristici care conferă atractivitate judeţului Harghita. Interesul din ce în ce mai mare pentru această zonă a condus la diversificarea unităţilor de cazare de la hoteluri, pensiuni agroturistice la vile şi cabane de închiriat iar facilităţile de agrement includ săli de sport, tratamente spa, piscină sau saună.

Odată ajunși în Ţinutul Secuiesc pe lângă peisajul de poveste și punctele turistice renumite veţi fi impresionați de gustul mâncării. Mâncarea care se află pe primul loc în meniul fiecărui restaurant din Harghita este gulașul. Infuzia de chimen și boiaua dulce sunt mirodeniile care dau aroma desăvârșită a preparatului. Tochitura este un alt preparat căutat iar la stâne puteţi degusta adevărata mămăligă ceangăiască cu brânză. Dintre deserturi se remarcă Cozonacul unguresc Kurtoskalacs presărat cu zahăr, nucă, scorţişoară sau nucă de cocos. Gastronomia din Hunedoara este reliefată la festivalul şi târgul de varză Lăzarea, Festivalul de mămăligă cu brânză de la Valea Rece iar în luna septembrie satul Praid găzduieşte concursul de gătit sarmale şi Festivalul sarmalelor. Calitatea preparatelor tradiţionale din regiune poate fi întâlnită la Ozosep - un târg gastro-cultural organizat periodic la Bucureşti.

Multitudinea ofertelor turistice vă oferă posibilitatea de a petrece o vacanţă ieftină într-un ţinut de vis unde viaţa folclorică şi tradiţiile etnografice sunt păstrate încă vii în zonele rurale ale judeţului. Cele mai frumoase obiecte de ceramică le puteţi admira în Corund cu ocazia Zilelor olarilor organizat în luna august în timp ce la Sâncrăieni şi Corbu aveţi ocazia să vedeţi elegante ţesături şi împletituri. Ziua celor o mie de fete secuience organizată în prima sâmbătă a lunii iulie în Miercurea Ciuc este sărbătoarea muzicii, a dansului şi a portului popular secuiesc, care oferă un prilej de a prezenta, păstra şi populariza valorile artei şi portului popular secuiesc. Tabăra de dans Ghimeş este un prilej oferit tinerilor interesaţi de a petrece timpul liber de a cunoaşte şi transmite mai departe obiceiurile şi tradiţiile strămoşeşti iar Festivalul Internaţional de Jazz Miercurea Ciuc oferă prilej de întâlnire artiştilor din ţară şi de peste hotare contribuind astfel la dialogul intercultural.

CLIMAT ŞI ACTIVITĂŢI

Condiţiile geografice şi climatice ale judeţului Harghita sunt avantajoase practicării tuturor tipurilor de turism. Teritoriul Harghitei beneficiază de o climă cu temperaturi deosebit de reci pe timpul iernii, cele mai geroase de pe tot cuprinsul ţării, în timp ce zilele de vară sunt foarte plăcute, cu temparaturi medii de 20 de grade C. Cu un relief predominat montan, judeţul Harghita este destinaţia ideală pentru pasionaţii de drumeţii şi escaladări dar şi pentru practirea sporturilor de iarnă.

O excursie în Munţii Hasmasu Mare şi Munţii Ciuc este o experienţă de neuitat în timp ce pe valea Varghisului aveţi ocazia să vizitaţi peştera Mereşti, peştera Sugaru sau Grota Urşilor în care se formează ghețari ce se aseamănă stalactitelor și stalagmitelor. Harta localităţilor care deţin pârtii de schi este numeroasă de la Homorod-Băi, Topliţa, Harghita-Băi, Mădăraş, Izvorul Mureşului, Valea Rece, Sânmartin, Ciumani. Cheile Bicazului oferă condiţii optime pentru practicarea alpinismului iar un mod inedit de a descoperi frumuseţea peisajelor este zborul cu parapanta în zone precum Hăşmaşu Mare, Hăşmaşu Mic, Lunca de Jos şi Şumuleu Ciuc.

O plimbare cu barca pe Lacul Roşu -cel mai mare lac montan natural din România şi Lacul Ana - singurul lac din Europa format inr-un crater vulcanic vă oferă şansa să admiraţi un adevărat spectacol al naturii. O vizită prin rezervaţiile naturale Dumbrava Harghitei -protejată pentru zona mlăștinoasă şi Poiana Narcilor vă va răsfăța simțurile. Bogată în izvoare cu apă minerale, regiunea Harghita este locul unde se îmbuteliază unele dintre cele mai consumate ape minerale de pe piața românească Borsec şi Bilbor. Pentru un sejur dedicat relaxării Băile Tuşnad , Poiana Zânelor-un ansamblu de izvoare minerale sub formă de bazine, Băile Homorod sau Salina Praid sunt renumite pentru proprietăţile curative ale apelor.

O incursiune în istorie e posibilă prin includerea în itenerariu a ruinelor Cetăţii Dacice de la Topliţa sau a celor ale castrului roman de la Ordorheiul Secuiesc precum şi o vizită la Muzeul etnografic amenajat în incinta cetăţii Miko. Amatorii de arhitectură specifică evului mediu vor fi încântaţi de Castelul Lazăr şi cetatea ţărănească de la Cartă. Judeţul Harghita atrage atenţia şi prin ctitoriile religioase; fie că alegeţi să vizitaţi Complezul baroc Somoleu din Miercurea Ciuc vechi de peste două secole, Biserica romano-catolică din Armaseni cu picturile sale murale sau Biserica unitariană din Cristuru Secuiesc.

Diversitatea paletei de oferte privind posibilităţile de agrement este un motiv în plus pentru petrecerea unui sejur în Harghita în hotelurile din Miercurea Ciuc, Odorheiul Secuiesc sau Topliţa pentru a cuprinde o arie mai largă de atracţii turistice. O alternativă de cazare în acest sens este hotelul Gonduzo din Odorheiul secuiesc care oferă un mediu ambient plăcut şi servicii de calitate.

DE RECOMANDAT

Orașul Băile Tușnad este recunoscut pentru baza de tratamente cu ape minerale. Turiştii care vin aici beneficiază de tratamente terapeutice pentru afecțiuni cardiovasculare, ale sistemului nervos, afecțiuni digestive sau endocrine. Unicitatatea resurselor naturale prezente în regiune ca Lacul Sfânta Ana, Turnul Apor, Stanca Şoimilor, Lacul Ciucas alături de beneficiile curative ale Băilor Tușnad sunt oportunitatea perfectă pentru a îmbina sănătatea cu plăcerea unui concediu cu familia sau prietenii. Din punct de vedere a unităţilor de cazare oraşul Băile Tuşnad dispune de hoteluri de 4 stele dotate cu facilităţi ultra moderne precum hotel O3Zone cât şi posibilitatea închirierii unei cabane sau case tradiţionale.

Salina Praid din județul Harghita este una dintre cele mai renumite staţiuni din țara. Tratamentele bazate pe băi sărate în piscinele ştrandului sau pe inhalarea aerului puternic ionizat din mină ajută la vindecarea bolilor astmatice, bronşitei sau cele alergice. Baza de agrement este amenajată la “Orizontul 50”, care se află la o adâncime de 120 m de la suprafaţă, unde vă puteţi bucura de prezenţa tuturor dotărilor specifice unei mici comunităţi. Salina Praid nu se adresează doar persoanelor cu afecţiuni diverse ci şi persoanelor sănătoase întrucât mediul subteran ajută la relaxare, la înfrumusețarea pielii şi la revigorare. Serviciile aferente infrastructurii de cazare din regiune sunt ieftine astfel că oricine are posibilitatea de a petrece un sejur în Praid fie la pensiunile de 2 şi 3 margarete sau la zona de camping Vila Paula.

Cheile Bicazului fac legătura între Transilvania şi Moldova și s-au format prin erodarea calcarelor mezozoice de către râul Bicaz și afluenții săi. Cheile Bicazului fac parte din Parcul Naţional Cheile Bicazului-Hasmas care are ca arii protejate Lacu Roşu, Hașmașul Mare. Pereţii de calcar ai stâncilor ascund peşteri precum Peştera Neagră şi Peştera Cascada cât şi avenul Licas. Lacul de acumulare Izvorul Muntelui cunoscut ca “Lacul Bicaz” este cel mai mare lac artificial amenajat pe râurile interioare din România, fiind situat pe cursul superior al râului Bistriţa.

Descoperiţi unicitatea peisajelor şi efectele miraculoase a apelor termale şi a aerului ionizat din judeţul Harghita.

Jud. Harghita - Mai multe destinații de top

Aceste destinații de top sunt la un singur clic distanță

Mai multe destinații de top