Compararea prețurilor de pe mai multe site-uri pentru a vă ajuta să găsiți cazarea ideală
Cazări găsite: 0Site-uri de rezervări căutate: 97

Hoteluri în Jud. Dâmbovița (România)

Hoteluri în Jud. Dâmbovița

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Jud. Dâmbovița, România. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

  • Regiune
  • Găsiți hotelul dvs. ideal în Jud. Dâmbovița!
  • Rezervați la prețul ideal!

Jud. Dâmbovița - Destinaţii de top

JUDEȚUL DÂMBOVIȚA, O OAZĂ DE RELAXARE ÎN MIJLOCUL NATURII

Situat în partea central-sudică a României, Județul Dâmbovița se află în zona de contact a Câmpiei Române cu Subcarpații Munteniei, harta regiunii dispunând de un relief variat pe trepte. Județul a apărut cu mult înainte de atestarea sa în documente (în secolul al XVI), iar denumirea sa este strâns legată de apele râului în jurul căruia se adunau organizațiile politice timpurii din zonă, și anume Dâmbovița. În ceea ce privește primii locuitori ai acestori meleaguri, cercetările arheologice atestă prezența umană în toate perioadele istorice, încă din Paleolitic.

Vacanța în Județul Dâmbovița oferă turiștilor atât oaze de relaxare (ex. Lacul Bolboci , Cascada Obârșia Ialomiței ), rezervații naturale cu o floră și faună deosebite (ex. Rezervația Naturală Izvoarele Corbii Ciung ), cât și centre culturale și istorice (ex. Complexul Muzeal “Curtea Domnească” ). La capitolul cazare, județul Dâmbovița dispune de unități variate în funcție de relief și preferințele turiștilor. Astfel, în orașe, aceștia pot găsi cu ușurință un hotel dotat cu toate facilitățile sau pensiuni cochete la prețuri avantajoase; pe când în regiunea de munte, la mare căutare sunt vilele sau pentru un cadru pitoresc în mijlocul naturii, cabanele.

CULTURA

Pentru cei ce vizitează Județul Dâmbovița, restaurantele îi așteaptă cu festine de neuitat la prețuri avantajoase ( Restaurantul Casa Gurmandului din Târgoviște pune la dipoziție un meniu atractiv a cărui deviză este “mânânci cât poți”). De-a lungul timpului, rețetele locale au fost influențate de bucătăria grecească, orientală, iar actualmente și de cea italienească. Gastronomia din Dâmbovița folosește un sortiment variat de legume, carne, pește, lapte, paste făinoase, fructe. Harta culinară a regiunii include delicatese variate începând cu supe sau ciorbe de toate felurile ( ciorbă țărănească, ciorbă de burtă, de văcuță etc.), continuând cu felul doi bogat în carne ( pui picant, tochitură, sarmale ) și desert ( mere coapte ). Zacusca de vinete dâmbovițeană este printre preparatele tradiționale de seamă. Hotelurile din Dâmbovița dispun de oferte ce includ micul dejun sau de restaurante unde turiștii pot savura bucate alese.

În Dâmbovița au loc festivaluri și evenimente culturale ce contribuie la promovarea valorilor locale. Printre cele mai renumite festivaluri se enumeră: BABEL F.A.S.T. - Festivalul Artelor Spectacolului Târgovişte organizat între 4 şi 12 iunie (de Teatrul Tony Bulandra) și Festivalul Medieval Dracula ce se desfășoară la Târgoviște în perioada 16-21 iunie. În august se celebrează Festivalul de muzică “Cloverfest” (Mușcel) și “Padina Fest” (Platoul Padina) – festivalul muntelui, muzicii folk și rock. În septembrie au loc Zilele Cetății Târgoviște , iar în octombrie Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței Românești „Crizantema de Aur”. Un sejur în Dâmbovița oferă turiștilor evenimente variate pe tot parcursul anului fie că este vorba de festivaluri sau de sărbători religioase.

CLIMAT ȘI ACTIVITĂȚI

Climatul din Județul Dâmbovița este temperat-continental cu diferite nuanțe în funcție de altitudine. Verile sunt foarte calde, iar iernile blânde în partea de câmpie, iar în regiunea Subcarpaților verile sunt răcoroase și iernile mai reci, cu viscole și zăpadă. Varietatea climatică și a reliefului face din Dâmbovița un loc ideal de vacanță indiferent de anotimp. Pe timp de vară, turiștii pot alege un hotel cu piscină (ex. Hotel King Târgoviște, Vila Roșu din Pucioasa) pentru a se răcori sau se pot retrage în zonele montane, iar pe timp de iarnă aceștia se pot bucura de zăpadă practicând diverse sporturi montane. Prețurile unităților de cazare nu diferă foarte mult în funcție de sezon.

Turiștii își pot petrece timpul liber în diferite moduri în funcție de preferințe. Cei pasionați de natură pot merge în drumeții deoarece există numeroase trasee turistice (ex. Târgoviște-Moroieni-Scropoasa ) sau pot pescui pe unul dintre lacurile amenajate ( Cornești - 25 de lacuri destinate pescuitului sportiv). Amatorii de călărie pot vizita Centrul de Echitație “Horse Spirit” (Fieni), iar celor ce caută sporturi extreme li se recomandă Parapanta Balon Zbor unde pot practica zborul cu parapanta sau cu balonul cu aer cald. Cei ce vin cu familia și vor să dispună de o gamă variată de activități într-un singur loc, pot alege un centru de agrement din zonă ( Centrul De Agrement Căprioara ).

DE RECOMANDAT

Județul Dâmbovița poate constitui un loc de relaxare într-un cadru natural mirific, oferind turiștilor un sejur plin de activități și locuri minunate de vizitat. Județul cuprinde 5 orașe mari: Târgoviște , Moreni , Pucioasa , Fieni și Găești.

Reședința de județ, Târgoviște, este un oraș ce are multe de dezvăluit vizitatorilor săi. Începând cu Turnul Chindiei construit de către domnitorul Vlad Țepeș în secolul al XV-lea și continuând cu Biserica Domnească ce adăpostește colecția de artă brâncovenească, se desfășoară un complex de cultură și civilizație numit “Complexul monumental-muzeal Curtea Domnească”. Un alt edificiu remarcant este Mănăstirea Dealu construită în timpul voievodului Radu cel Mare. Orașul cuprinde multe alte centre religioase și culturale: Biserica Albă, Biserica Stolnicului, Mitropolia Veche a Țării Românești , Muzeul de Artă , Muzeul Tiparului și al Cărții Vechi Românești. În apropierea orașului se poate vizita Zimbrăria Neagră de la Bucșani, cea mai mare rezervație de zimbri din țară (37 de exemplare). Cazarea în Târgoviște este destul de variată și accesibilă, cuprinzând hoteluri de de 3 stele, dar și pensiuni elegante.

Cei ce vizitează Județul Dâmbovița , nu trebuie să rateze Peștera Ialomiței sau Peștera Rateiului , dar nici Cheile Tătarului sau Cheile Zănoage unde peisajele spectaculoase se îmbină cu specii de plante rare. O excursie obligatorie ar fi la Babele și Sfinxul din Bucegi, formațiuni stâncoase ce reprezintă adevărate monumente ale naturii. Iubitorii de natură mai pot admira și Parcul Național Bucegi , care în partea dâmbovițeană cuprinde lacul Pucioasa. Pasionații de literatură, nu pot rata casa memorială a marelui dramaturg Ion Luca Caragiale. Pe scurt, un concediu în Dâmbovița le oferă turiștilor atât relaxare, cât și diverse atracții culturale unice în țară.

Jud. Dâmbovița - Mai multe destinații de top

Aceste destinații de top sunt la un singur clic distanță

Mai multe destinații de top