Hoteluri în Jud. Bihor (România)

  395 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  250 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  324 lei pe noapte
  Preț anticipat pentru:iul. 2024
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 1. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 2. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
  Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 3. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 4. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 5. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Jud. Bihor

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Jud. Bihor, România. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Regiune
 • Găsiți hotelul dvs. ideal în Jud. Bihor!
 • Rezervați la prețul ideal!

BIHOR, REGIUNEA APELOR TĂMĂDUITOARE

Aflat în extremitatea vestică a României, județul Bihor reprezintă poarta de trecere spre vestul Europei. Oraşe pline de istorie, zeci de biserici şi monumente de arhitectură, păduri întinse, peşteri impresionante, sate tipice de munte cu locuitori care păstrează un mod de viaţă autentic sunt elementele care pun judeţul Bihor pe harta celor mai căutate destinaţii de vacanţă din România.

CULTURA

Reţetele locale au integrat influenţele primite de-a lungul timpului de la naţionalităţile conlocuitoare conducând astfel la multiple şi variate oferte culinare ale gastronomiei bihorene. Ajunşi în judeţul Bihor este păcat să nu încercaţi o ciorbă de hrean, o friptură de miel cu sos de hrean, nişte plăcinte cu cartofi sau brânză, o cană de lapte cald de bivoliţă cu o bucată de cocoroadă cu prune sau dacă nu, o bucată de slănină cu ceapă roşie şi pâine proaspătă, atunci scoasă din cuptor şi peste toate astea un păhărel de ţuică din Bihor. Pentru arome mult mai domoale specilitățile de vin Fetească regală, Mustoasă de Maderat realizate în centrele vitocole ale podgoriilor Valea lui Mihai sau Diosig alături de renumita dulceață de ardei iuți sunt un adevărat răsfăţ ale papilelor gustative.

Judeţul Bihor oferă o paletă largă de obiceiuri şi evenimente culturale care promovează tradiţiile autentice ale zonei. Pentru a descoperi farmecul caselor tradiționale, liniștea bisericilor de lemn și poveștile țesute în jurul morilor de apă trebuie să vă lăsaţi pierdut în lumea satului bihorean. De la locuitorii judeţului Bihor puteţi să deprindeţi cum să modelaţi lutul, cum să decorați pereții caselor cu icoane pictate pe sticlă ori cu țesături lucrate la războiul de țesut. Împistritul ouălor de Paște sau grupurile de colindători dau un farmec aparte sărbătorilor creștine. Toate acestea sunt evocate cu ocazia unor evenimente precum: Straiță Plină, Zilele Pădurii Craiului, Târgul de la Negreni sau Festivalul tradițional ”Oul de Paști”.

De la târguri şi festivaluri care susţin arhitectura tradiţională, la cele meşteşugăreşti şi de port popular ori la serbări câmpeneşti judeţul Bihor se află pe harta judeţelor care atrag mii de turişti doritori să cunoască datinile şi tradiţiile româneşti. Astfel în perioadele când se desfăşoară Târgul de Fete de pe Muntele Găina, cea mai mare sărbătoare populară în aer liber din România, Târgul de la Vama Sării din Vadu Crişului gradul de ocupare a facilităţilor de cazare din zonă este maxim.

CLIMAT ŞI ACTIVITATI

Posibilități multiple de petrecere a timpului liber şi oferta diversificată de cazare ce include de la hoteluri de 4 şi 5 stele cu posibilităţi de relaxare în centrele wellness&spa la cabane rustice unde serviciile turistice sunt ceva mai ieftine, sunt motivele principale pentru petrecerea unui sejur în judeţul Bihor. Relieful variat şi clima temperat-continentală moderată cu temperaturi anuale cuprinse între 10-11 C în zona de câmpie, 7-1oC în zona de deal şi de podiş şi 2-7oC în munţi susţin frumuseţea acestei regiuni.

Cei pasionați de cicloturism, speologie sau drumeție pot să aleagă Platoul Padiș și Munții Pădurea Craiului. Aici apa, calcarul și timpul au creat formațiuni carstice de o frumusețe uluitoare, unice în Europa. Printre superlativele carstului românesc se numără Peștera Vântului, Peștera Ghețarul Focul Viu , Avenul V-5, Defileul Crișului Repede, Cheile Galbenei, Cheile Videi și Cetățile Ponorului. Acest colț de țară se mândrește cu prima rețea de peșteri amenajate din România: Peștera Meziadului, Peștera cu cristale din mina Farcu, Ungurul Mare și Vadu Crișului. Lacul Vida este un lac de acumulare artificial, format în urma construcției unui baraj cu aroncamente, înalt de 10 m și lung de aproximativ 70 m. Atracția principală este deversorul în formă de pâlnie din lac şi suprafața lacului reflectă pădurea de pe margine, ce face ca peisajul să fie unul de poveste.

Sporturile de iarnă se pot practica în satul de vacanță Vârtop , destinația cu cele mai multe spații de cazare din Apuseni. Cea mai populată este pârtia Piatra Grăitoare şi cele 3 școli de schi sunt luate cu asalt de cei care doresc să practice acest sport. Cei mai puțin aventuroși pot admira în timpul iernii, din săniile trase de cai sau din telescaunul pârtiei de schi, peisajul fascinant al Munților Apuseni. Iubitorii de rafting se pot aventura în apele Crișului Repede iar pasionații de escaladă pot urca pe vârfurile abrupte de calcar ale defileului Crișului Repede, unde sunt amenajate câteva zeci de trasee de escaladă, de diferite grade de dificultate.

Stâna de Vale , una dintre cele mai vechi stațiuni montane din România oferă de la relaxare în baza de tratament până la plimbări în pădurile de conifere din împrejurimi ori excursii mai lungi pe potecile marcate care duc la locuri de o neasemuită frumuseţe: Cascada Iadolina, Cascada Moara Dracului, Cascada Vălul Miresei, Cascada Săritoarea Ieduțului, Valea Iadei, Vârful Poieni, culmea Cârligatele, Valea Drăganului. Una dintre principalele atracții turistice este Izvorul Minunilor , despre care legenda spune că are un efect tămăduitor, fiind una dintre cele mai pure și mai apreciate ape de izvor de la noi din țară.

Indiferent de sezon la Băile Felix și Băile 1 Mai puteţi beneficia de calitățile terapeutice ale apei termale, renumite încă de pe vremea Imperiului Roman. Alături de centrele moderne de tratament și recuperare, Băile Felix găzduiesc și cel mai modern Aqua Park din vestul țării. Distracția nu se limitează însă doar la bazinele de înot şi piscine, terenurile de sport și pista de alergat stau la dispoziția amatorilor de sport în aer liber.

DE RECOMANDAT

Oradea este un adevărat muzeu arhitectonic în aer liber, fiind inclus în rețeaua orașelor Art Nouveau. Diversitatea arhitecturală a oraşului este reliefată în monumente că Cetatea, Palatul Primăriei, Palatul Justiţiei, Palatul Vulturul Negru, Palatul episcopiei ortodoxe, Palatul episcopiei romano-catolice, Palatul episcopiei greco-catolice, Palatul Apollo, Palatul Stern, Palatul Moskovits. Oradea este un oraș plin de viață, cu oameni ospitalieri, în care posibilitățile de distracție sunt nelimitate şi unităţile de cazare satisfac nevoile celor mai pretenţioşi. Dintre hoteluri se distinge hotel Atlantic în preferinţele tinerilor iar pensiunea Casa Mignon este populară în rândul familiilor cu copiii. Situată în nord-vestul ţării staţiunea Băile Felix este o oază de linişte şi un loc în care izvorăsc ape termale cu proprietăţi curative. Pe lângă numeroasele ştranduri termale, Băile Felix se bucură şi de alte atracţii turistice. precum Lacul cu Nuferi, Rezervaţia Pârâul Perţa, Rezervația naturală din Băile 1 Mai, fiind punct de pornire spre numeroase trasee care şerpuiesc prin inima naturii. Hotelurile de 3 şi 4 stele din zonă se disting prin calitatea superioară a serviciilor şi decorul sălbatic plin de culoare al pădurii cu albastrul exotic al piscinelor cu apă termală. Centrul de terapie şi SPA al hotelului Internaţional este singurul din România care deţine Certificatul de Excelenţă EUROPESPA-acordat de European SPAs Association cu sediul la Bruxelles.

Regiunea Beiuş este renumită pentru prezenţa obiceiurilor tradiţionale şi a arhitecturii specifice Ţării Crisurilor. În această zonă puteţi găsi de la Mori de apă, ateliere de împletituri din nuiele din Totoreni, vestita ceramică de Leheceni şi icoane pe sticlă, ateliere de lăzi de zestre în satul Budureasa sau ateliere de olărit precum cel a lui Raul Bocşe din Leheceni. Casa muzeu de la Şusti-Lunca , muzeul etnografic „Flutur” din Chiscau, atelier al meşterului de viori cu goarnă din Lazuri de Roşia şi bisericile de lemn surprind autenticitatea poporului român. Fie că decideţi să vizitaţi satele din imediata apropiere a oraşului sau pe cele dinspre munte locuitorii zonei vă pun la dispoziţie case tradiţionale unde puteţi participa la diverite activităţi gospodesti, pensiuni sau pentru grupuri mai mari cabane de închiriat.

**Frumusețea Munților Apuseni, resursele balneare, clădirile de patrimoniu la care se adaugă diversitatea tradițiilor și a manifestărilor culturale oferă toate premizele unei experienţe inedite într-o regiune departe de a fi obişnuită: *judeţul Bihor***