Hoteluri în Jud. Argeș (România)

 1. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 2. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 3. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 4. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 5. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 6. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 7. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 8. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 9. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea
 10. Selectați datele pentru a vedea prețurile și disponibilitatea

Hoteluri în Jud. Argeș

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Jud. Argeș, România. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

 • Regiune
 • Găsiți hotelul dvs. ideal în Jud. Argeș!
 • Rezervați la prețul ideal!

ARGEȘ, JUDEŢUL OCULTULUI ŞI LEGENDELOR

Argeș este un județ din regiunea Muntenia din România care se evidenţiază printr-un cadru natural de vis, monumente istorice şi arhitecturale unice dar şi prin multitudinea miturilor care s-au format şi perpetuat de-a lungul timpului. Relieful variat cu posibilităţi multiple de distracţie şi relaxare, infrastructura turistică modernă în hoteluri cu centre wellness şi o bogată tradiţie etnografică situează judeţul Argeş pe harta turismului românesc.

CULTURA

Zona etno-geografică și spirituală a Argeșului a păstrat și perpetuat o bogată zestre culturală şi o gastronomie unică. Cel mai cunoscut produs tradiţional, singurul din ţară recunoscut la nivel European este magiunul de prune Topoloveni. Zacusca cu ciuperci, zacusca tradiţională de Topoloveni, salata de ghebe, pasta de măceşe, siropurile de muguri de brad, zmeura, păpădie, cătina şi trandafirii sunt alte produse tradiţionale, în curs de omologare. Gustul intens al unei experienţe păstoreşti autentice este data de bulz bulgări de brânză în coajă de brad puşi înăuntrul unui cocoloş de mămăligă şi lăsat în cuptorul încins si băutura românească ţuica , omagiată la ”Festivalul Ţuicii” de la Coseşti.

Cele mai vechi manifestări cu pronunțat caracter popular sunt Festivalul Primăverii (Pitești), Nedeia Topologului (Sălătrucu), Răvășitul oilor (Corbi). În zona Argeșului s-au statornicit numeroase obiceiuri de iarnă, concentrate pe Valea Vâlsanului precum Colindatul în Ajunul Crăciunului, Steaua, Plugușorul, Sorcova, Jocul Caprei și Buhaiul, Nuielele, Bradul şi Vasilca. ”Simfonia Lalelelor” este cel mai important eveniment din Piteşti şi se desfăşoară în luna aprilie pe parcursul a 3 zile. In această perioadă este de preferat să faceti rezervare din timp pentru cazare, întrucât oraşul va fi destul de aglomerat și există posibilitatea ca serviciile turistice să nu mai fie la fel de ieftine.

CLIMAT ŞI ACTIVITĂŢI

Iubitorii muntelui nu pot ocoli acoperişul României, Vârful Moldoveanu (2.544 m). Cel mai simplu traseu este cel prin Valea Rea iar escaladarea Moldoveanului cere destul de mult efort şi o oarecare pregătire a expediţiei . Cascada Văii Rele de la Slatina este una dintre cele mai spectaculoase cascade din ţară iar la ea se ajunge după un traseu de o frumuseţe aparte prin munţii Făgăraş , către Curmătura Mâlitei şi apoi spre Valea Rea. Lacul Învârtita sau Lacul Nucşoara sunt declarate monumente naturale fiind formate într-o dolină pe gips, la sfârşitul secolului al XIX-lea, singurul de acest fel cunoscut în ţară. Spre estul judeţului se poate urca pe muntele Masivul Piatra Craiului cu trasee de diferite dificultăţi şi o privelişte de îţi tăie răsuflarea.

Cei care sunt atraşi de speologie pot vizita Peştera Ursului şi spectaculoasele Chei ale Dîmbovicioarei , unde aveţi posibilitatea să vă cazaţi la pensiunile din împrejurimi. Locuri cu cabane de munte cochete şi apartamente de vacanţă se găsesc şi în Brusturet, Brădet şi Voină iar pentru camping Valea Vîlsanului e cea mai populară.

Pentru cei în căutarea senzaţiilor tari Barajul Vidraru găzduieşte periodic cel mai înalt punct de bungee jumping din România, la 166 m. În perioada caldă se poate ajunge cu maşina şi se pot face plimbări cu barca cu vâsle sau hidrobicicleta, inclusiv există posibilitatea de a pescui. Peisajul superb ce înconjoară lacul şi barajul constituie cadrul perfect pentru realizarea de noi amintiri. Dacă sunteţi fascinaţi de ocult, mister şi legende judeţul Argeş este locul perfect pentru o vacanţă plină de suspans. Mânăstirea Cetăţuia , supranumită şi „Meteora României“ este un simbol al continuităţii spiritualităţii poporului român. Mănăstirea Nămăieşti- biserica săpată în stâncă ce se presupune că ar fi fost un lăcaş de cult antic adăposteşte una dintre cele mai vechi icoane ale creştinătăţii. Mânăstirea Corbii de Piatră împreună cu Cetăţuia şi Nămăieşti alcătuieşte un misterios „triunghi“ al mânăstirilor rupestre cu începuturi care se pierd în negura vremii.

Cetatea lui Negru Vodă , locaş cult dacic transformat în mănăstire ortodoxă este vizitat anual de un număr impresionant de turişti care susţin că acest loc are proprietăţi spirituale unice în ţară. Dovadă este Peştera Moşului unde există legende că ar fi fost unul din punctele vizitate adesea de Zamolxis, zeitatea dacă. De numele lui Vlad Ţepeş , o personalitate cu notorietate universală sunt înţesate numeroase mituri printre care şi cea a Cetăţii Poenari.

Cultura judeţului Argeş poate fi descoperită urmărind harta obiectivelor istorice şi culturale precum Mausoleul de la Mateiaş, Castrul Jidova , cea mai importantă cetate de pe vechea graniţă a Daciei sau Muzeul Goleşti - muzeu dedicat ocupaţiilor poporului român. Vila Florica este un conac a cărui poveste se confundă cu cea a familiei Brătianu, domeniul fiind format din conac, fermă, capelă, cramă, gară şi chiar un observator astronomic, o bibliotecă plină de stil, toate amplasate în mijlocul parcului înconjurat de podgorii. Ghidul vă va introduce în atmosfera locului şi în povestea construirii în secolul XIX a splendidei vile de lux boieresc, devenită astăzi muzeu.

Dacă vizitaţi Argesul în perioada rece se recomandă o oprire la Hotelul de gheaţă Bâlea Lac. Cazarea la hotelul de gheaţă este o experienţă unică pe care nu trebuie sa o ratati dacă ajungeti în aceste locuri de poveste.

DE RECOMANDAT

Curtea de Argeş , considerat cel mai vechi oraş din România este cunoscută datorită legendei meșterului Manole care şi-a zidid soţia (locul e marcat cu roşu pe zidul de sud) pentru a ridica Mănăstirea Curtea de Argeş. Frumuseţea mănăstirii, detaliile arhitecturale şi decorul interior sunt unice în România. Legenda spune că Manole împreună cu meşterii nu au mai putut coborî de pe biserică după terminarea ei pentru că domnitorul Neagoe Basarab poruncise să li se ia scările pentru a nu mai construi ceva mai frumos. Aceştia au murit în încercarea de a coborî de pe acoperiş iar locul în care a căzut meşterul Manole este un izvor care reprezintă lacrimile lui. Curtea de Argeş este un excelent punct de start pentru vizitarea principalelor obiective de interes turistic din judeţul Argeş, numeroasele oferte de cazare susţin acest fapt.

Piteşti , cel mai mare oraș al județului Argeș îmbină perfect locurile verzi cu istoria vechilor clădiri. Vizitarea obiectivelor turistice ca Muzeul Județean Argeș, Catedrala Sfântul Gheorghe, Conacul Goleştilor vă duc într-o incursiune în timp prin stilurile arhitecturale abordate. Infrastructura de cazare din Piteşti se pliază pe orice buget, elementele cheie fiind voia bună şi distracţia. Se pot închiria apartamente sau pensiuni la prețuri destul de convenabile iar hotelurile de 4 sau 5 stele satisfac nevoile celor mai pretențioși, cu posibilități de relaxare în centre wellness cu spa, piscină, saună și sală de fitness precum Hotel Ramada.

Rucărul este o comună întinsă pe văi şi coame împădurite a cărei locuitori au ținut aprinsă flacăra tradiției meșteșugurilor și a dragostei de natură. Simplitatea şi ospitalitatea rucărenilor alături de ofertele turistice ieftine în cabane şi case tradiţionale fac din comuna Rucăr o destinație perfectă pentru relaxare şi evadare din agitaţia cotidiană De la intrarea în localitate vă vor atrage atenţia porțile de lemn decorate cu motive florale şi geometrice, căpiţele de fân “aruncate” pe povârnişuri şi un cadru natural nealterat de civilizaţie. Prelucrarea artistică a lemnului se regăseşte şi în piesele de mobilier țărănesc (lăzi de zestre, tronuri, blidare), precum și in obiectele de uz gospodăresc (tipare, furci de tors, tocuri de coasă, sărare, linguri) toate dovezi nesecate ale talentului meșteșugăresc argeșean.

Județul Argeș este o destinație perfectă dacă iubiţi muntele, natura, mersul pe jos dar şi legendele şi miturile.