Hoteluri în Coasta de Azur | Găsiți și comparați ofertele ideale cu trivago

Hoteluri în Coasta de Azur (Provence-Alpes-Côte d"Azur, Franţa)

Hoteluri în Coasta de Azur

Găsiți oferte uimitoare de hoteluri ieftine în Coasta de Azur, Franţa. Căutați și comparați prețurile a de oferte de cazare, pentru a găsi tarife foarte mici cu trivago

  • Regiune
  • Găsiți hotelul dvs. ideal în Coasta de Azur!
  • Rezervați la prețul ideal!

Coasta de Azur - Destinaţii de top

COASTA DE AZUR, SIMBOLUL LUXULUI EUROPEAN

Coasta de Azur este una dintre cele mai luxoase destinații de vacanță din Europa, o zonă vizitată de nenumărate personalități și mii de turiști dornici să petreacă un concediu de neuitat. Cunoscută sub denumirea de “Riviera Franceză”, Coasta de Azur este regiunea de coastă a Franţei la Marea Tireniană şi este paradisul opulenţei prin faimoasele staţiuni Saint Tropez, Cannes, Nisa și Juan les Pins.

CULTURA

Coasta de Azur vă îmbie cu splendori ale naturii, vestigii istorice şi străduţe vechi pe care se află case-monument, veritabile opere de artă ale secolelor trecute. Toate aceste lucruri se armonizează perfect cu yachturile ancorate în porturi şi boutiq-urile dichisite, restaurantele şi hotelurile de lux. Arhitectura unică, peisajele absolut spectaculoase şi facilităţile de cazare moderne situează Coasta de Azur de harta celor mai exclusiviste regiuni turistice.

Coasta de Azur vă invită într-o incursiune amețitoare în bogata tradiție culinară și vă oferă o lecție despre potrivirea perfectă a ingredientelor în feluri de mâncare simple dar extrem de rafinate. Oferta diversificată de localuri din Coasta de Azur cuprinde de la restaurante cu specific niçois care au ca meniu atât salata niçoise cât și soca - clătite din făină de năut, asezonate cu piper, pizzerii, localuri cu specific grill până la braserii unde se sevesc ”galettes”- specialități asemănătoare clătitelor, gătite doar pe o parte, cu umpluturi sărate sau dulci.

Restaurantele cu specific pescăresc vă atrag cu fructe de mare proaspete expuse pe cuburi de gheață, cu tipuri de pește din Marea Mediterană și reţete tradiţionale precum “bouillabaisse” celebra supă pescărească răspândită pe întreaga coastă. Platourile de scoici crude, felurile pregătite cu carne fragedă de Saint Jacques sau o porție generoasă de escargots (melci) sunt câteva recomandări care ar trebui să se regăsească pe lista celor gurmanzi.. În ceea ce priveşte băuturile, zona este renumită pentru vinurile de masă precum cele locale “vin de pays” sau vinuri mai scumpe precum Corbieres, Nimes, Minervois Fitou şi Cotes De Rousillon.

Coasta de Azur se află pe harta cinefililor şi a pasionaţilor de sport, regiunea găzduind în luna mai Festivalul Internaţional de Film de la Cannes şi Grand Prix Formula 1 al Principatului de Monaco. La fiecare 2 ani, cu o săptămână înainte de raliul F1 are loc raliul “vechi” al Formulei 1 care prezintă modelele maşinilor care au participat la primele raliuri. În aceeaşi lună la Monaco are loc şi concursul internaţional de tenis Monte Carlo iar în luna iunie are loc concursul internaţional de echitaţie.

Festivalul de Jazz Nisa nu trebuie omis de către cei care îşi petrec vacanţa la Nisa în luna iulie, ţinând cont atât de trecutul istoric al festivalului, cât şi de prestigiul său în Europa. De la mijlocul lunii februarie până la începutul lunii martie, are loc Carnavalul de la Nisa, timp în care oraşul vibrează de spectacole muzicale în aer liber, parade și procesiuni florale.

CLIMAT ŞI ACTIVITĂŢI

Marele atu al Coastei de Azur este clima blândă, subtropicală şi cadrul natural excepţional în care munţii Alpi se prăbuşesc practic în mare, creând astfel o mulţime de golfuri şi faleze de o frumuseţe aproape paradisiacă. Pentru a o experienţă unică Coastei de Azur, cel mai bine ar fi să o vizitați în afara sezonului estival. Din acest punct de vedere perioada iulie-august este extrem de aglomerată şi va fi extrem de dificil să găsiţi unităţi de cazare disponibile iar în lunile mai și iunie gradul de ocupare este mai scazut si variază in functie de categoria hotelului, de la două până la 5 stele.

Croazierele sunt principala atracţie a Coastei de Azur, în fiecare golf fiind prezentă cel puţin o navă. Gama sporturilor de sezon este completă, cu schi nautic, scufundări, parasailing, dar există și spaţii amenajate pentru orice alt sport cunoscut precum tenis, golf, alpinism şi mountain bike, iar amatorii de sporturi „de masă“ au la dispoziţie 13 cazinouri. Staţiunea Port Grimaud este ideală pentru înot şi aveţi posibilitatea de a închiria un caiac sau de a face windsurf. Pentru a descoperi frumuseţea golfurilor sunt indicate scufundările în zona plajelor Villefranche-sur-Mer, Monte Carlo sau Rayol Canadel-sur-Mer.

Pentru iubitorii de natură, excursiile de explorare în jurul stâncilor şi a golfurilor dar şi plimbările pe plajele din Porquerolles sau pe faimoasa Promenade des Anglais nu trebuie să lipsească de pe lista activităţilor ce trebuie bifate în Coasta de Azur.

Viața de noapte este extrem de activă în Coasta de Azur, cluburile și barurile fiind deschise până în zori. Pentru cumpărături, există nenumărate magazine de parfumuri, prăvălii de condimente şi ierburi, magazine de antichităţi, de ceramică şi sticlărie. Bijuteriile sunt la ele acasă, produse de marile firme ori de meşteri locali, din aur şi argint.

DE RECOMANDAT

Nisa - capitala departamentului Alpes Maritimes concurează ca notorietate cu Monte Carlo şi reprezintă cel mai mare oraş al regiunii. Deşi este un oraş foarte scump, în ceea ce priveşte serviciile puteţi găsi cazare ieftină la hotelul de două stele Little Palace Nice . Dintre obiectivele de neratat în timpul unei excursii în Nisa se numără Promenade des Anglais, ruinele oraşului roman Cemenelum, Muzeul Matisse, Palatul Lascaris, precum şi Muzeul de Arta Modernă şi Contemporană.

Un loc de o frumusețe naturală sublimă, principatul Monaco este cel mai populat stat din lume. Cazinoul din Monte Carlo, traseul Formula 1, familia regală de la Monaco, palatul princiar, muzeul Oceanografiei, grădinile exotice reprezintă principalele motive pentru planificarea unui sejur all inclusive în Monaco.

Saint-Tropez este un oraş al contrastelor şi garantează prin peisajele sale un sejur de neuitat. Acesta a reuşit să păstreze autenticitatea tipic franţuzească cu străzi înguste, pietruite, case colorate, în timp ce portul este aglomerat de yahturile extravagante. Străjuit de Biserica Notre Dame de l’Assomption, La Ponche este centrul vechi al oraşului Saint Tropez fiind împânzit de buticuri de lux, cafenele şi restaurante. Viaţa de noapte este încântătoare iar ofertele cluburilor şi localurilor sunt mai mult decât atrăgătoare. Deseori se pot vedea elicoptere care aduc oaspeţi de seamă la petreceri private care au loc în numeroasele hoteluri de lux din mica localitate franceză.

Cannes, oraşul filmului este unul dintre locurile pe care merită să le vizitezi într-un concediu datorită opulenţei unităţilor de cazare cu plaje private cât şi a notoritati festivalurilor care au loc aici. Cocoțat pe pantele Mont Chevalier deasupra golfului, districtul Le Suquet reprezintă satul de pescuit original. Cannes se bucură de obiective turistice importante precum Bulevardul Croisette,Muzeul Castro sau Muzeul mării.

Juan less Pins este orăşelul vibrant de pe Coasta de Azur fiind locul de joacă al turiştilor. Acesta se remarcă prin diversitatea locaţiilor turistice ce oferă servicii all inclusive cuprizând casinouri, cluburi de noapte şi baruri la piscine.

Dincolo de locurile cu rezonanţă de pe Coasta de Azur, există o multitudine de mici oraşele, precum Villefranche, Antibes, Beaulieu sau Menton, fiecare având un farmec aparte, tipic mediteranean, cu clădiri vechi, pieţe de antichităţi sau de peşte, terase liniştite şi mult soare. De obicei în aceste localităţi preţurile serviciilor turistice sunt mai ieftine decât în marile staţiuni, atmosfera este mai liniştită iar posibilităţile de distracţie nu lipsesc.

Pachetele turistice last minute vă pot aduce mai aproape de o experienţă de neuitat în Coasta de Azur !

Aceste destinații de top sunt la un singur clic distanță

Mai multe destinații de top